Aksjer faller på skuffende resultattall

Det er få lysglimt å skimte på Oslo Børs onsdag Tre av de mest omsatte aksjene faller etter skuffende kvartalstall.

Foto: Scanpix

Kl.11.55 er hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,01 prosent til 403,61. Det er hittil omsatt aksjer og verdipapirer for 2,92 milliarder kroner.Børsgigantene REC, Aker Solutions og Norsk Hydro trakk hovedindeksen nedover tidlig. Og det er lite blått å skimte blant de mest omsatte aksjene.Norsk Hydro faller 1,82 prosent til 36,69 kroner på skuffende kvartalstall. Selskapet melder om et resultat etter skatt på minus 63 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot 1.001 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 503 millioner kroner.Også REC la frem tall som skuffet. Solselskapet greide ikke å unngå et nytt milliardtap , og la frem et resultat etter skatt på minus 896 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot minus 1.008 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på minus 176 millioner kroner. Hittil er aksjen ned 0,90 prosent til 21,92 kroner.Aker Solutions er ned 0,67 prosent til 88,90 kroner.Også Telenor faller tilbake 0,84 prosent til 93,35 kroner. Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 1.771 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot 3.786 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 1.783 millioner kroner.Storebrand slapp også tall for 3.kvartal 2010 tidlig onsdag, og meldte om et resultat etter skatt på 589 millioner kroner, mot 812 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 601 millioner kroner. Aksjen stiger med 0,30 prosent til 39,40 kroner.Blant vinnerne på børsen akkurat nå finner man DiaGenic, som stiger 23,52 prosent til 0,84, samt Hurtigruten, Ignis, Telio, Bjørge og Birdstep. Det ble klokken 09.20 innført børspause for nevnte DiaGenic. Pausen ble opphevet klokken 09.35.Hurtigruten stiger med 8,42 prosent til 3,99 kroner. Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 26,35 prosent i HRG (Hurtigruten).Telenor, REC, Statoil og RCCL er til nå de mest omsatte aksjene.Oljeprisen ned én prosentOljeprisen falt fra morgen av onsdag, og prisen på det sorte gull er nå lavere enn da Oslo Børs stengte sine dører tirsdag ettermiddag.Brent for levering i desember omsettes nå til 82,86 dollar, ned 0,93 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,99 prosent til 81,73 dollar. Det betyr at Brentoljen omsettes for 79 cent mindre enn da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag.Statoil omsettes for 126,50 kroner, og kursen er uendret.- Olje fortsetter å reagere på bevegelser i dollarkursen. Med sesongmessig vedlikehold og driftsstans i raffinerier, ville jeg vente en viss oppbygning av oljelagrene, sier Ben Westmore, energiøkonom i National Australia Bank Ltd i Melbourne, til Bloomberg News.Kl.16.30 kommer ferske oljelagertall fra USA.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.