Analysesjef vil hjelpe deg til børs-suksess

Analysesjef Thomas Nygaard ønsker å hjelpe deg til suksess på børsen. Nå gir han ut ny bok som skal lære deg det du trenger å vite om teknisk analyse. - Alle investorer har nytte av denne, sier Nygaard til HegnarOnline.

Analysesjef Thomas Nygård i Christiania Securities - Foto: Iván Kverme
Børs
Analysesjef Thomas Nygaard hos Christiania Securities lanserer mandag 25. oktober den rykende ferske boken Teknisk aksjeanalyse - bli en bedre investor.Ifølge forfatteren er verket ment som en praktisk innføring i teknisk aksjeanalyse og tar for seg hovedelementene analysemetoden benytter: trender, støtte- og motstandsnivåer, kursformasjoner og handelsvolum.Og selv om boken først og fremst er rettet mot den drevne investor, tror forfatteren at også andre kan ha glede av å lese den.- Boken er først og fremst rettet mot våre kunder men vi mener jo alle som er aktive på børsen kan ha nytte av den, kanskje spesielt de som ikke har sett verdien av å bruke teknisk aksjeanalyse ennå, sier Nygaard til HegnarOnline mandag.Han mener menneskelig adferd er et aspekt man må ta hensyn til dersom man skal investere i aksje i dagens marked, og at teknisk analyse plukker opp dette på en utmerket måte.- Vi mener teknisk aksjeanalyse er viktig fordi aksjekurser styres av menneskelig adferd og at dette fører til gjenkjennelige mønstre som vi kan bruke for å forutsi den mest sannsynlig videre utviklingen, sier Nygaard.Analysesjefen mener det er økende interesse for teknisk analyse generelt i markedet og at dette skyldes etterdønninger etter finanskrisen.Nygaard mener nemlig at teknisk analyse kan ha vært bedre i stand til å plukke opp trendene da det blåste som mest enn mer tradisjonelle analysemetoder.- Vi traff veldig bra med anbefalingene våre under finanskrisen (se vedlagt graf nedenfor som viser vår Christiania Securities' daglige anbefaling på OSEBX under finanskrisen), og med de store svingningene vi har sett de siste to-tre årene kan det jo tenkes at det ikke har vært lett for mer tradisjonelle analysemetoder som prøver å regne seg frem til en fornuftig aksjekurs å treffe så bra, avslutter Nygaard.