REC har vært et av de vanskeligste selskapene å analysere for analytikerne. Siden børsnoteringen i 2006 har kursmålene ligger høyt over den faktiske kursutviklingen. Arctic Securities ledet an med et kursmål på 400 kroner. Det skjedde i oktober 2007 da kursen lå på 180 kroner.- Hvis man har tro på solenergi må man finne de som har potensial til å bli de absolutte vinnerne i bransjen. REC hadde det og det ga selskapet en vanvittig opsjonsverdi. Når vi startet dekningen så vi at flere positive triggere ville dra kursen opp. I det korte bildet fikk vi rett, sier tidligere REC-analytiker Eivind Bergkåsa i Arctic Securities til DNAnalytiker Eivind Kilde Evensen i DnB NOR Markets mener det vanskeligste har vært å forutsi subsidiene og rammebetingelsene for solenergi i ulike land, Dessuten overrasket Kina bransjen.- Hvis jeg skal plassere meg selv blant REC-analytikerne må det bli helt på bånn. Man må ha ambisjoner om å bli bedre, sier Evensen.
REC la frem et milliardtap i tredje kvartal i morges. Les mer her