Telegiganten Telenor melder om et resultat etter skatt på 1.771 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot 3.786 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 1.783 millioner kroner.EBITDA-resultatet landet på 7.885 millioner kroner, mot 8.362 millioner kroner for samme periode i fjor. Konsensus ventet 7.291 millioner kroner. Mer om .- Dette var en solid rapport fra Telenor. Justert EBITDA kom inn godt over forventning, kontantstrømmen er pansersterk og de hever guidingen. Jeg mener aksjen skal opp i dag, sier Carnegie-analytiker Espen Torgersen til HegnarOnline onsdag morgen.Argo-analytiker Tore Tønseth er av samme oppfatning.- Dette er en sterk rapport og guidingen er positiv. Vi vil sannsynligvis heve estimatene våre og øke kursmålet noe, sier han til HegnarOnline. Han opererte med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 110 kroner før tallene ble offentliggjort.Telenor justerer opp utsiktene for 2010 som et resultat av forbedret drift og dekonsolidering av EDB Business Partner. De venter høyere organisk inntektsvekst og en EBITDA-margin på 30-31 prosent, mot tideligere guiding på 28 prosent. I tillegg skal investeringskostnadene (capex) noe ned.I tredje kvartal landet investeringskostnadene på 2,3 milliarder kroner. Det overrasket analytikerne.- Investeringskostnadene var uvanlig lave i kvartalet. Vi frykter at enkelte prosjekter har sklidd inn i fjerde kvartal og venter derfor å se en økning i investeringskostnadene ved neste rapportering, sier Tønseth.Torgersen ble også overrasket over denne utviklingen.- Jeg hadde ikke ventet så lave investeringskostnader og frykter en reversering i fjerde kvartal, men vi skal huske at trenden har vært positiv det siste året. Gang på gang har Telenor overrasket med lavere investeringskostnader enn ventet, sier han og konkluderer:- Som sagt var dette en sterk rapport på de fleste områder. Investorene er opptatt av hvorvidt utbytteutbetalingen kan øke til neste år. Det tror jeg vi har fått svaret på i dag.