Asia-børsene faller for fjerde dag på rad

For en uke siden seilte Asia-børsene i kraftig medvind. Nå er regionen i ferd med å bokføre dag fire på rad med fall. Overraskende rentehopp i Kina skremmer investorene, men foreløpig ikke i Kina.

Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko
Børs

Det går mot dag nummer fire på rad med for børsene fall i Asia-regionen. Det er første gang på to måneder at indeksene faller så mange dager på rad.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 1.000 aksjer og 70 prosent japanske, er ned 0,5 prosent til 129,15.Børsen i Japan faller til sitt svakeste nivå på en måned, i hovedsak på grunn av Kinas overraskende rentehopp tirsdag.Landet hevet renten for første gang siden 2007, og investorer ser på dette som et signal på at myndighetene ønsker å bremse veksten i Kina noe.Svakere forventning til den økonomiske veksten i USA, som kan komme til å bli på kun 1,75 prosent neste år, skremmer også investorene onsdag.- Lysten på å ta risiko i markedet er fremdeles relativt lunken. Når man ser på de positive faktorene opp i mot de negative blir man nok nødt til å trø langt mer forsiktig med tanke på den økonomiske veksten, spesielt i USA, enn det man tidligere har trodd man kunne, uttaler Ramin Toloui hos amerikanske Pimco.I Japan faller Nikkei 225-indeksen med 1,62 prosent til 9.384,75 mens Topix er ned 1,37 prosent.I Hong Kong er Hang Seng ned 0,64 prosent, i Australia faller S&P/ASX med 0,78 prosent mens NZX 50 på New Zealand er ned 0,46 prosent.CSI 300 i Kina stiger derimot 1,11 prosent, mens Shanghai Composite, som dekker alle aksjene på børsen i Shanghai, bare er opp 0,04 prosent.Kospi-indeksen i Sør-Korea er opp 0,58 prosent mens Strait Times i Singapore faller 0,40 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs