Blir lokket med avkastning på 3.000 prosent

Både japanske småsparere og amerikanske soldater investerer i irakiske dinarer. De blir lokket med spådom om at valutaen vil styrke seg med 3.000 prosent.

Foto: Creative Commons

Ifølge DN har japanske småsparere gjort store valutakjøp i irakiske dinarer. Valutaen er knapt omsettelig utenfor Irak og er direkte knyttet til amerikanske dollar. Finansrådgivere skal ha klart å overbevise eldre småsparere om at dinaren vil styrke seg med ikke mindre enn 3.000 prosent så snart USA trekker seg ut.- Vekslingskursen er som regel ekstremt dårlig. Det nytter ikke å veksle dinarer til japanske yen. Ingen japansk bank vil akseptere den irakiske valutaen, sier pressetalsmann Ryota Kato hos forbrukerrådet til Bloomberg.Dessuten skal mange amerikanske soldater ha tapt store beløp på valutaspekulasjon i Irak.