Børsen smeller til årsbeste

Oslo Børs stiger til det høyeste nivået på over to år.

Børsen. Foto: Berit Roald / SCANPIX

Nok en gang noteres det nye rekorder på Oslo Børs. Hovedindeksen stiger 0,6 prosent til 404,90. Man må helt tilbake til september 2008 for å finne en høyere notering.Yara leder an med en oppgang på 3,1 prosent, mens Telenor stiger 1,2 prosent.Det har kommet flere sentrale nøkkeltall fra USA i dag. Disse kom inn henholdsvis litt bedre enn ventet (Chicago PMI ), som ventet (BNP ) og litt svakere enn ventet (Michigan-indeksen ).Chicago PMI , den amerikanske innkjøpsindeksen, kom inn på 60,6 i oktober, mot ventet 58,0. I september var indeksen 60,4.Bruttonasjonalproduktet i USA økte med 2,0 prosent i tredje kvartal (årlig rate). Det var som ventet.Endelige tall viser at den amerikanske University of Michigan consumer sentiment-indeksen endte på 67,7 i oktober, mot et foreøpig tall på 67,9 og ventet 68,0.Oljeprisen faller derimot. Nå går Brent desember-olje for 83,07 dollar, ned 0,7 prosent.