Børsen stiger, PGS drar opp

Etter fall i åpningsminuttene trekker hovedindeksen nå svakt opp. Oljeprisen er ned, mens PGS er blant lyspunktene etter å ha lagt frem kvartalstall som viste underskudd. Spetalen-aksje fyker til topps. (oppdatert 09.32).

Jon Erik Reinhardsen, CEO i PGS - Foto: Finansavisen
Børs
Etter 32 minutters handel på Oslo Børs står hovedindeksen i 403,41, etter en oppgang på 0,22 prosent.Det er omsatt verdipapirer for 565 millioner kroner.
SalMar-sjef Leif Inge Nordhammer er for øvrig gjest i Økonominyhetene på HegnarOnline TV fredag. Sendingen begynner 13.30. solgte for over milliardenArtikkelen fortsetter under bildet.PGS trekker opp på rapport PGS-rapporten her. Fred. Olsen EnergyArtikkelen fortsetter under bildet.Oljeprisen, Noreco nedArtikkelen fortsetter under bildet.Stiger og faller mest PSI Group Simtronics Diagenic Medi-StimArtikkelen fortsetter under bildet.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserEuropa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen.
Samme SalMar i 3. kvartal, men inntjeningen var svakere enn ventet. Aksjen er uendret så langt. PGS er blant lyspunktene i den tidlige handelen, og stiger 3,1 prosent til 75 kroner i kjølvannet av kvartalsrapporten. Denne viste at selskapet tapte penger - omtrent som ventet - i 3. kvartal.Seismikkollega TGS stiger 1,6 prosent til 102,80 kroner, og Questerre 3,9 prosent til 10,10 kroner, men ellers er det mest rødt å spore blant de mest omsatte aksjene. Ellers i oljeservice la frem en bunnlinje over forventning, men driften skuffet noe. Markedet reagerer med å sende aksjen ned 0,8 prosent til 221 kroner.Songa Offshore faller 1,8 prosent til 27,37 kroner, mens REC trekker ned 1,4 prosent. Norsk Hydro og DnB NOR er ned mindre enn prosenten, mens RCCL, Marine Harvest og Telenor stiger mindre enn prosenten. PMI-tall fra Kina løftet oljeprisen tidligere i dag, men nå er den på defensiven. Brent desember-olje handles for 83,15 dollar fatet - ned 44 cent. WTI-oljen handles for 81,54 dollar fatet, ned 64 cent.- PMI-tallene fra Kina viser at industrisektoren akselererer, og det vil resultere i sterkere oljeetterspørsel. (...) Dette vil gi fortsatt støtte til oljeprisene, sier analytiker Michelle Kwek i Informa Global Markets i Singapore til Reuters.Likevel faller altså oljeprisen i øyeblikket. På Oslo Børs er Statoil opp marginalt til 127,10 kroner.Ellers i olje korrigerer Noreco ned etter kraftig oppgang i går. Selskapet melder i dag at boringen av utforskingsbrønn 3/8-1 har startet. Målet for brønnen er Barchan-prospektet i lisens PL400 sør i Nordsjøen.Lundin Norway er operatør, mens Noreco eier 30 prosent av lisensen. En rekke selskaper har lagt frem tall i morgentimene, og det preger bildet. Taperlisten toppes av , etter at selskapet snudde minus til pluss i 3. kvartal. Aksjen faller 7,3 prosent til 8,11 kroner., som firedoblet sine tap i 3. kvartal, kommer nærmest med et fall på 5,9 prosent til 1,60 kroner. faller 4,1 prosent til 94 øre på sine tall.I andre enden korrigerer Spectrum, med Øystein Stray Spetalen på eiersiden, opp 17,8 prosent til 10,60 kroner etter kraftig fall i går. Aker Philadelphia Shipyard stiger 27,3 prosent til 3,50 kroner - etter én fattig handel.Av tallfremleggere finner vi , som trekker opp 6,5 prosent til 24,50 kroner. Transeuro trekker opp 7,9 prosent.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .