Børsen stiger, PGS drar opp

Etter fall i åpningsminuttene trekker hovedindeksen nå svakt opp. Oljeprisen er ned, mens PGS er blant lyspunktene etter å ha lagt frem kvartalstall som viste underskudd. Spetalen-aksje fyker til topps. (oppdatert 09.32).

Jon Erik Reinhardsen, CEO i PGS - Foto: Finansavisen

Etter 32 minutters handel på Oslo Børs står hovedindeksen i 403,41, etter en oppgang på 0,22 prosent.Det er omsatt verdipapirer for 565 millioner kroner.SalMar-sjef Leif Inge Nordhammer er for øvrig gjest i Økonominyhetene på HegnarOnline TV fredag. Sendingen begynner 13.30. Samme SalMar solgte for over milliarden i 3. kvartal, men inntjeningen var svakere enn ventet. Aksjen er uendret så langt.Artikkelen fortsetter under bildet.PGS trekker opp på rapport PGS er blant lyspunktene i den tidlige handelen, og stiger 3,1 prosent til 75 kroner i kjølvannet av kvartalsrapporten. Denne viste at selskapet tapte penger - omtrent som ventet - i 3. kvartal.PGS-rapporten her. Seismikkollega TGS stiger 1,6 prosent til 102,80 kroner, og Questerre 3,9 prosent til 10,10 kroner, men ellers er det mest rødt å spore blant de mest omsatte aksjene. Ellers i oljeservice la Fred. Olsen Energy frem en bunnlinje over forventning, men driften skuffet noe. Markedet reagerer med å sende aksjen ned 0,8 prosent til 221 kroner.Songa Offshore faller 1,8 prosent til 27,37 kroner, mens REC trekker ned 1,4 prosent. Norsk Hydro og DnB NOR er ned mindre enn prosenten, mens RCCL, Marine Harvest og Telenor stiger mindre enn prosenten.Artikkelen fortsetter under bildet.Oljeprisen, Noreco ned PMI-tall fra Kina løftet oljeprisen tidligere i dag, men nå er den på defensiven. Brent desember-olje handles for 83,15 dollar fatet - ned 44 cent. WTI-oljen handles for 81,54 dollar fatet, ned 64 cent.- PMI-tallene fra Kina viser at industrisektoren akselererer, og det vil resultere i sterkere oljeetterspørsel. (...) Dette vil gi fortsatt støtte til oljeprisene, sier analytiker Michelle Kwek i Informa Global Markets i Singapore til Reuters.Likevel faller altså oljeprisen i øyeblikket. På Oslo Børs er Statoil opp marginalt til 127,10 kroner.Ellers i olje korrigerer Noreco ned etter kraftig oppgang i går. Selskapet melder i dag at boringen av utforskingsbrønn 3/8-1 har startet. Målet for brønnen er Barchan-prospektet i lisens PL400 sør i Nordsjøen.Lundin Norway er operatør, mens Noreco eier 30 prosent av lisensen.Artikkelen fortsetter under bildet.Stiger og faller mest En rekke selskaper har lagt frem tall i morgentimene, og det preger bildet. Taperlisten toppes av PSI Group , etter at selskapet snudde minus til pluss i 3. kvartal. Aksjen faller 7,3 prosent til 8,11 kroner.Simtronics , som firedoblet sine tap i 3. kvartal, kommer nærmest med et fall på 5,9 prosent til 1,60 kroner. Diagenic faller 4,1 prosent til 94 øre på sine tall.I andre enden korrigerer Spectrum, med Øystein Stray Spetalen på eiersiden, opp 17,8 prosent til 10,60 kroner etter kraftig fall i går. Aker Philadelphia Shipyard stiger 27,3 prosent til 3,50 kroner - etter én fattig handel.Av tallfremleggere finner vi Medi-Stim, som trekker opp 6,5 prosent til 24,50 kroner. Transeuro trekker opp 7,9 prosent.Artikkelen fortsetter under bildet.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.