Nok en gang ble det notert nye rekorder på Oslo Børs. Hovedindeksen endte opp 0,6 prosent til 404,62, som er den høyeste noteringen siden september 2008. I løpet av ettermiddag nådde indeksen 405,24.Omsetningen var på syv milliarder kroner.Også ellers i Europa er trenden stort sett positiv. FTSE 100 i London, CAC 40 i Paris og DAX i Frankfurt steg 0,1-0,3 prosent. Det kom flere sentrale nøkkeltall fra USA i dag. Disse kom inn henholdsvis litt bedre enn ventet ( ), som ventet ) og litt svakere enn ventet (). Det var knyttet mest spenning til BNP-tallene. økte med 2,0 prosent i tredje kvartal (årlig rate). Det var som ventet., den amerikanske innkjøpsindeksen, kom inn på 60,6 i oktober, mot ventet 58,0. I september var indeksen 60,4.Endelige tall viser at den amerikanske University of endte på 67,7 i oktober, mot et foreøpig tall på 67,9 og ventet 68,0. Oljeprisen faller i ettermiddag. Nå går Brent desember-olje for 83,07 dollar, ned 0,6 prosent. PMI-tall fra Kina løftet oljeprisen tidligere i dag.- PMI-tallene fra Kina viser at industrisektoren akselererer, og det vil resultere i sterkere oljeetterspørsel. (...) Dette vil gi fortsatt støtte til oljeprisene, sier analytiker Michelle Kwek i Informa Global Markets i Singapore til Reuters.Statoil steg 0,7 prosent til 127,90 kroner. Det var først og fremst Yara som dro lasset. Aksjen endte opp 3,4 prosent til 308 kroner, som er den høyeste noteringen på flere år. Omsetningen var på 1,2 milliarder kroner, mest av samtlige selskaper på børsen i dag. Ifølge TDN Finans ble aksjen drevet av fortsatt sterke gjødselsmarkeder, og særlig et stramt ureamarked. Oppdrettsselskapet SalMar i 3. kvartal, men inntjeningen var svakere enn ventet. Aksjen steg 1,8 prosent til 58 kroner på Oslo Børs. PGS steg 0,6 prosent til 73,20 kroner i kjølvannet av kvartalsrapporten. Denne viste at selskapet tapte penger - omtrent som ventet - i 3. kvartal. Fondsfinans mener rapporten var solid, melder TDN Finans. Meglerhuset mener den støtter deres syn om at bunnen i denne sykelen ble nådd i andre kvartal 2010."Vi mener fortsatt at PGS er en av de beste måtene å "spille" på den sykliske oppsivingen i oljeservicemarkedet og gjentar kjøp", skriver Fondsfinans-analytiker Ole Andre Hagen i en oppdatering. En rekke selskaper la frem tall i i dag, noe som preget vinner- og taperlisten. , som firedoblet sine tap i 3. kvartal, var ned 5,9 prosent til 1,60 kroner. falt 10,2 prosent til 88 øre på sine tall. la frem en bunnlinje over forventning, men driften skuffet noe. Markedet reagerte med å sende aksjen ned 0,8 prosent til 220 kroner.Av øvrige tallfremleggere finner vi , som trakk opp 6,5 prosent til 24,50 kroner i tynn handel.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .