Børsrakett krasjlander

Hovedindeksen stiger i tidlig handel fredag. Børsraketten Bionor Pharma stuper 70-80 prosent etter mislykket studie, og kan ifølge Pareto falle til 40 øre. Questerre er også offer for slaktekniven, og er ned over 20 prosent (oppdatert 09.40).

Henrik Lund, sjef for Bionor Pharma. Foto: Finansavisen
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs holder seg godt inne i positivt terreng utover formiddagen fredag. Siste notering er 383,87, etter en oppgang på 0,65 prosent.Det er omsatt verdipapirer for 1.776 millioner kroner så langt.Oljeprisen fortsetter opp Oljeprisen fortsetter oppgangen fredag, i kjølvannet av nøkkeltallene som overrasket på oppsiden i går. Disse styrker troen på den økonomiske innhentingen hos verdens største energiforbruker.Brent november-olje handles for 82,90 dollar, opp 59 cent i dagens handel. WTI-oljen er opp 75 cent til 80,72 dollar fatet.Statoil stiger 1,14 prosent til 124,10 kroner.Artikkelen fortsetter under bildet.Børsrakett i fritt fall Overskriftene er det Bionor Pharma som stjeler. Aksjen doblet seg i september, på forventninger til resultatene fra fase IIb-studien for vaksinekandidaten Vacc-4x. Disse har nå blitt sluppet, og konklusjonen var at studien var mislykket.Selskapet lyktes ikke med noen av studiens to primærformål, og produktet vil ikke bli videre utviklet.Markedet reagerer med å sende aksjen ned 75,9 prosent til 91 øre.- Skal ned mot 40-50 øre - Dette var utrolig leit. Det hadde vært fantastisk å få vellykkede fase 2b-resultater, både fra et aksje- og menneskehetsperspektiv. Dog skal en som investor ikke bare vurdere avkastningsmuligheter, men også risiko. Den var åpenbart høy i Bionor, sier Thomas Nielsen, analytiker i Pareto til HegnarOnline.Han har tidligere forklart HegnarOnlines lesere at verdsettelsen av vaksine-delen av Bionor vil være begrenset, dersom fase 2b-studiene mislykkes. Det betyr at aksjekursen trolig skal ned mot 40-50 øre, ettersom Pareto verdsetter ernæringsdelen av selskapet til i underkant av 100 millioner kroner.Artikkelen fortsetter under bildet.Stygt også for Questerre Questerre Energy opplever også en tøff morgen. Av en oppdatering fra selskapet i dag kommer det frem at Gentilly 2-brønnen ga en gjennomsnittlig strøm på 720.000 kubikkfot per dag under en 30-dagers test.Men strømmene var minimale fra lavere Utica-lag.Les mer her.Markedet er uansett meget skuffet over tallene, og sender aksjen ned hele 25,4 prosent til 10,72 kroner.Artikkelen fortsetter under bildet.Sevan, Subsea 7 opp Ellers blant de mer omsatte aksjene, merker vi oss at Sevan Marine og E.ON Ruhrgas UK E&P har fullført forhandlingene om en leieavtale for FPSO-en "Sevan Voyageur" for jobbing på Huntington-feltet.Ifølge intensjonsavtalen skal den faste leieperioden gå over fem år, med en estimert kontraktsverdi på 535 millioner dollar.Sevan stiger 2,0 prosent til 6,14 kroner.Ellers melder Subsea 7 om en rørleggingskontrakt med Total i Nordsjøen verdt over 250 millioner dollar, og belønnes med en oppgang på 2,4 prosent til 117,70 kroner. Acergy stiger 2,3 prosent, Kongsberg Automotive 2,2 prosent.Artikkelen fortsetter under bildet.Disse stiger mest Aller mest stiger Birdstep, det vil si med 11,4 prosent etter signeringen av en avtale for EasyConnect med Cell C.Oslo Axess-aksjen Thin Film er opp 10 prosent til 88 øre etter melding om rettet emisjon på 10-23,4 millioner aksjer til kurs 0,80 kroner. Nordic Mining legger på seg 9,7 prosent til 1,69 kroner etter inngått samarbeidsavtale med den ledende, internasjonale pigmentprodusenten Cristal GlobalFormålet med avtalen er å utvikle og optimalisere produksjonsprosessen for rutil på Engebø for å møte Cristals kvalitetskrav og spesifikasjoner for titanråstoff.PSI Group stiger 7,4 prosent til 8,70 kroner, mens Faktor Eiendom legger på seg 5,3 prosent til 60 øre.Artikkelen fortsetter under bildet.Noen aksjer faller også Blant tungvekterne er det få negative utslag å trekke frem, utenom de som allerede er nevnt. Northland Resources trekker ned 2,0 prosent til 14,50 kroner.Nærmest Bionor Pharma og Questerre på taperlisten finner vi Oslo Axess-aksjen PCI Biotech. ned 7,4 prosent til 36 kroner. Bak der finner vi Navamedic og Camillo Eitzen, som faller nærmere 7 prosent.Artikkelen fortsetter under bildet.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs