Oslo Børs stiger torsdag, på en dag da blant annet DnB NOR, Noreco og Orkla har lagt frem sine tall for tredje kvartal.Hovedindeksen er i skrivende stund opp 0,48 prosent til 401,36. Man har vært i pluss helt siden børsen åpnet sine dører.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 1.480 millioner kroner.Helt i tet av vinnerlisten finner man trioen Blom, Noreco og Oslo Axess-aktøren Transeuro Energy, som stiger henholdsvis 12,27 prosent, 16,83 prosent og 21,42 prosent.Også Flex LNG er kraftig opp, men aksjen er svært lite omsatt.
Få med deg dagens utgave av HegnarTV klokken 16.05 med gjest Henrik Schultz, analytiker fra Argo Securities. Hva syns han om de ferske Orkla-tallene og hvor går veien videre for REC? la frem Q3-tall torsdagStatoil er så langt opp 0,79 prosent til 126,60 kroner. resultat etter skatt på 3.038 millioner kronerLes DnB NOR-rapporten her resultat etter skatt på 3.112 millioner kronerLes Orkla-rapporten her Noreco forbedret resultatet kraftigLes Noreco-rapporten herMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserEuropa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen.
Også Oceanteam, Hurtigruten, Aktiv Kapital () og Aker BioMarine stiger så langt.Q3-rapportene fra DnB NOR og Orkla blir ikke tatt i mot særlig godt av markedet og begge aksjene faller på torsdagens nytt, men Noreco altså stiger kraftig.Storbanken DnB NOR meldte om et i 3. kvartal 2010, mot 1.760 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 2.865 millioner kroner.Orkla la på sin side frem et i 3. kvartal 2010, mot 481 millioner kroner i samme periode året før. Her var det ventet et resultat på 2.871 millioner kroner. sammenlignet med samme periode i fjor og meldte om et resultat etter skatt på 167 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot -134,13 millioner kroner i samme periode året før.Noreco-sjef Scott Kerr uttaler torsdag at selskapet vurderer salg for å maksimere aksjonærverdier.- Det er et klart misforhold mellom verdien av selskapet og våre underliggende verdier. Vi mener selskapet er verdt mye mer enn det som er reflektert i dagens kurs, sa Kerr ifølge Reuters under selskapets kvartalspresentasjon torsdsag.DnB NOR stiger 0,24 prosent på tallene mens Orkla faller 0,88 prosent. Noreco stiger som kjent solid.Blant de selskapene som opplever børsfall så langt i dag finner vi Axis-Shield, DiaGenic, Nordic Mining, Aker Floating Production og Itera.Statoil, Telenor og DnB NOR er til nå de mest omsatte aksjene.Oljeprisen høyere enn ved stengetid onsdagOljeprisen falt forsiktig torsdag morgen, men utviklingen har etterhvert snudd.Prisen på det sorte gull ligger nå en god del høyere enn da Oslo Børs stengte sine dører onsdag ettermiddag.Brent for levering i november omsettes nå til 83,40 dollar, opp 0,20 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,18 prosent til 82,09 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 82 dollar fatet.Eksperter mener at en svakere dollar er årsaken til at oljeprisen har hevet seg noe siste døgn.(Mer under bildet)- Investorer sitter på gjerdet fordi de venter på neste ukes møte i den amerikanske sentralbanken og de amerikanske mellomvalgene, sier Serene Lim, energistrateg i Australia & New Zealand Banking Group i Singapore, til Bloomberg.Hun sier videre at onsdagens lagerrapport fra det amerikanske energidepartementet DOE i det store og hele var ganske bullish.- Det virker som det er en overordnet positiv stemning i oljemarkedet, sier Mike Zarembski i OptionsXpress til Wall Street Journal.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 26,35 prosent i HRG (Hurtigruten).Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .