Børstrio troner øverst på vinnerlisten

Oslo Børs stiger forsiktig torsdag, etter at blant annet Orkla og DnB NOR har lagt frem tall for tredje kvartal. Helt i tet blant de blå finner man tre aksjer som alle stiger over 12 prosent.

Foto: Finansavisen

Oslo Børs stiger torsdag, på en dag da blant annet DnB NOR, Noreco og Orkla har lagt frem sine tall for tredje kvartal.Hovedindeksen er i skrivende stund opp 0,48 prosent til 401,36. Man har vært i pluss helt siden børsen åpnet sine dører.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 1.480 millioner kroner.Helt i tet av vinnerlisten finner man trioen Blom, Noreco og Oslo Axess-aktøren Transeuro Energy, som stiger henholdsvis 12,27 prosent, 16,83 prosent og 21,42 prosent.Også Flex LNG er kraftig opp, men aksjen er svært lite omsatt.Få med deg dagens utgave av HegnarTV klokken 16.05 med gjest Henrik Schultz, analytiker fra Argo Securities. Hva syns han om de ferske Orkla-tallene og hvor går veien videre for REC? Også Oceanteam, Hurtigruten, Aktiv Kapital (la frem Q3-tall torsdag) og Aker BioMarine stiger så langt.Statoil er så langt opp 0,79 prosent til 126,60 kroner. Q3-rapportene fra DnB NOR og Orkla blir ikke tatt i mot særlig godt av markedet og begge aksjene faller på torsdagens nytt, men Noreco altså stiger kraftig.Storbanken DnB NOR meldte om et resultat etter skatt på 3.038 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot 1.760 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 2.865 millioner kroner.Les DnB NOR-rapporten her Orkla la på sin side frem et resultat etter skatt på 3.112 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot 481 millioner kroner i samme periode året før. Her var det ventet et resultat på 2.871 millioner kroner.Les Orkla-rapporten her Noreco forbedret resultatet kraftig sammenlignet med samme periode i fjor og meldte om et resultat etter skatt på 167 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot -134,13 millioner kroner i samme periode året før.Les Noreco-rapporten herNoreco-sjef Scott Kerr uttaler torsdag at selskapet vurderer salg for å maksimere aksjonærverdier.- Det er et klart misforhold mellom verdien av selskapet og våre underliggende verdier. Vi mener selskapet er verdt mye mer enn det som er reflektert i dagens kurs, sa Kerr ifølge Reuters under selskapets kvartalspresentasjon torsdsag.DnB NOR stiger 0,24 prosent på tallene mens Orkla faller 0,88 prosent. Noreco stiger som kjent solid.Blant de selskapene som opplever børsfall så langt i dag finner vi Axis-Shield, DiaGenic, Nordic Mining, Aker Floating Production og Itera.Statoil, Telenor og DnB NOR er til nå de mest omsatte aksjene.Oljeprisen høyere enn ved stengetid onsdagOljeprisen falt forsiktig torsdag morgen, men utviklingen har etterhvert snudd.Prisen på det sorte gull ligger nå en god del høyere enn da Oslo Børs stengte sine dører onsdag ettermiddag.Brent for levering i november omsettes nå til 83,40 dollar, opp 0,20 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,18 prosent til 82,09 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 82 dollar fatet.Eksperter mener at en svakere dollar er årsaken til at oljeprisen har hevet seg noe siste døgn.(Mer under bildet)- Investorer sitter på gjerdet fordi de venter på neste ukes møte i den amerikanske sentralbanken og de amerikanske mellomvalgene, sier Serene Lim, energistrateg i Australia & New Zealand Banking Group i Singapore, til Bloomberg.Hun sier videre at onsdagens lagerrapport fra det amerikanske energidepartementet DOE i det store og hele var ganske bullish.- Det virker som det er en overordnet positiv stemning i oljemarkedet, sier Mike Zarembski i OptionsXpress til Wall Street Journal.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 26,35 prosent i HRG (Hurtigruten).Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.