Det er oppgang i de asiatiske markedene mandag.Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 0,94 prosent til 23.738,09 poeng, og Nikkei i Japan stiger 0,05 prosent til 9.431,50 poeng. Kospi-indeksen er opp 1,04 prosent til 248,33 poeng.Shanghai Composite-indeksen i Kina er opp 1,85 prosent til 3.030,06 poeng.Kinesiske yuan styrker seg mandag, etter at USAs finansminister Timothy Geithnerfor å diskutere økonomiske spørsmål. Ifølge NTB ble trolig også den betente valutastriden mellom USA og Kina tatt opp.- De to partene utvekslet synspunkter på amerikansk-kinesiske, økonomiske forbindelser og på forberedelsene til G20-toppmøtet i Seoul, heter det i en knapp uttalelse etter samtalene. Ifølge ny statistikk fra det japanske finansdepartementet har landets med 54 prosent fra september i fjor til september i år. Handelsoverskuddet ligger nå på 57 milliarder kroner.Japans eksport økte i september for tiende måned på rad til 390 milliarder kroner. Det er en økning på 14,4 prosent fra september i fjor. Importen har i samme periode økt med 9,9 prosent.