Bredt fall på Asia-børsene onsdag

Blåfargen glimrer totalt med sitt fravær på Asia-børsene onsdag og det er fall for så å si alle indekser. Nedtur for råvareaksjer drar markedene nedover.

En investor følger markedet i Shanghai - Foto: AP

Det er ingen god dag for investorene i Asia-regionen, og selv om nedturen ikke er den kraftigste er fallet onsdag bredt.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index er ned 1,1 prosent til 129,10, og faller dermed til sitt laveste nivå siden 12. oktober. To aksjer faller for hver eneste som stiger.- På kort sikt forventer vi nå at Asia-markedene kommer til å korrigere noe ned. Akkurat nå går vi litt forsiktig frem, sier Chris Leung hos Taifook Asset Management Ltd. i en kommentar til Bloomberg.Fallende priser på blant annet olje og kobber er blant faktorene som fører til nedturen onsdag, og verdens tredje største gruveaktør, Rio Tinto Group, er en av dem som får merke dette med en nedgang på 1,8 prosent.Mitsui Chemicals Inc. er ned 4,7 prosent etter at Goldman Sachs kuttet kursmålet på selskapets aksje.Honda Motor Co. er imidlertid et av selskapene som stiger onsdag, og aksjen er opp 1,5 prosent.I Japan faller Nikkei 225-indeksen med 0,15 prosent mens Topix er ned 0,32 prosent.Hang Seng i Hong Kong er ned 1,43 prosent, S&P/ASX 200 i Australia er ned 0,88 prosent mens NZX 50 på New Zealand faller 0,16 prosent.Videre er Kospi-indeksen i Sør-Korea ned 0,59 prosent, CSI 300 i Kina ned 0,19 prosent og Strait Times i Singapore ned 0,60 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.