Cruise-aksje tok av etter sterke Q3-tall

Fremleggelse av kvartalstall var i fokus tirsdag. Markedet jublet etter at cruiserederiet RCCL la frem solide tredjekvartalstall.

Oslo Børs. Foto: Finansavisen

I kjølevannet av nedturen i Asia, var det rødt på Oslo Børs stort sett hele tirsdag. En drøy time før stengetid snudde børsen opp.Hovedindeksen endte til slutt opp 0,42 prosent til 403,64. Det ble omsatt verdipapirer for 8,39 milliarder kroner.Oljeprisen styrket seg litt i løpet av dagen. Da Oslo Børs stengte ble Brent-oljen med desemberlevering handlet for 83,52 dollar fatet, ned 0,2 prosent. WTI-oljen var ned 0,10 prosent til 82,44 dollar fatet.Statoil falt 0,47 prosent til 126,50 kroner.Solid fra RCCL RCCL meldte tirsdag ettermiddag om et resultat per aksje på 1,64 dollar i tredje kvartal, sammenlignet med 1,08 dollar i samme periode året før. Analytikerstanden hadde på forhånd ventet et resultat per aksje på 1,60 dollar.Omsetningen endte på 2,06 milliarder dollar, opp 17 prosent fra 1,76 milliarder dollar i tredje kvartal 2009.Cruiserederiet startet dagen dårlig, etter at selskapet natt til tirsdag meldte de hadde utsatt resultatfremleggelsen fra tirsdag til onsdag. Markedet tolket ikke dette bra, og aksjen var ned rundt to prosent frem til selskapet allikevel bestemte seg for å legge frem kvartalstallene tirsdag.RCL-aksjen endte til slutt opp sterke 12,87 prosent til 234,20 kroner.Subsea 7 falt på tall Subsea 7 meldte tirsdag morgen om et resultat etter skatt på 53,3 millioner dollar i tredje kvartal, mot 87 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 51 millioner dollar.Driftsresultatet og topplinjen kom imidlertid inn under forventning.- Totalt sett er det en grei rapport, den skuffer litt på tredje kvartal, men de kan klare å ta tilbake det avviket i fjedre kvartal, så alt i alt en nøtytral rapport, men med litt nedside på 2011-estimatene på grunn av lav ordrebok, uttalte analytiker i Handelsbanken, Haakon Amundsen, etter resultatfremleggelsen.Subsea 7-aksjen endte til slutt ned 0,89 prosent til 123,20 kroner.Opptur for Repant Panteselskapet Repant meldte i tirsdag morgen om et resultat etter skatt på minus 6,4 millioner kroner i tredje kvartal, sammenlignet med minus 6,2 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 10,4 millioner kroner, mot 9,4 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Det er i tråd med selskapets egne forventninger og planer.Markedet var fornøyd med tallene og at selskapet nå får tilført mer kapital. Repant steg 3,85 prosent til 0,27 kroner.Repant-sjefen, Gudmund Larsen, var gjest i Økonoiminyhetene med Trygve HegnarFlere kvartalstall PCI Biotech meldte om et resultat etter skatt på 1,9 millioner kroner i tredje kvartal, mot minus 3,3 millioner kroner i samme periode året før. Aksjen falt 2,60 prosent til 37,50 kroner.Fred. Olsen Production steg 6,84 prosent til 9,99 kroner på sine tall .Skiens Aktiemølle er ikke blant de hotteste selskapene på børsen, men investorene belønnet i det minste aksjen med en oppgang på 8,24 prosent til 92,00 kroner etter resultatfremleggelsen .Telenor steg tirsdag 2,67 prosent til 94,20 kroner etter å ha lagt frem tall for sitt datterselskap DiGi.Opptur for Frontline Med unntak av RCCL, var Frontline den av tungvekterne som steg mest på Oslo Børs tirsdag.Aksjen endte til slutt opp 4,05 prosent til 159,30 kroner, og analytikere peker på at ratene i futuresmarkedet stiger noe, samt at aktiviteten fra den arabiske gulf har økt det siste døgnet.- Aktiviteten er opp for å ta unna novemberlaster. Det blir antageligvis mer stille fra neste uke av. Aksjemarkedet reagerer på dette, men det er langt opp igjen før det blir lønnsomt for eierne, uttalte analytiker i Fondsfinans, Petter Narvestad, tirsdag.Sol-boom i USA Amerikanske myndigheter har gitt grønt lys til verdens største solenergiutbygging i Mojaveørkenen.Ifølge Bloomberg News er det ventet at 4,2 prosent av elektrisitetstilbudet i USA innen 10 år vil komme fra solenergi.Etter å ha vært svakt opp tirsdag formiddag, endte REC til slutt ned 0,05 prosent til 22,12 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.