Solselskapet REC opplever en solid mandag på Oslo Børs, og oppturen så langt er på 3,73 prosent til 21,99 kroner.Den siste måneden har aksjen hevet seg nesten 13 prosent og grunnen til at også denne uken starter med opptur er blant annet bedre priser på wafer, mener analytiker Henrik Schultz i Argo Securities.- Dette blir kvartalet som det virkelig skal snu for REC og i tillegg har det kommet mye bra rundt waferprisene. Aksjen er volatil før kvartalstallene som folk posisjonerer seg for, sier Schultz til TDN Finans mandag.Men analytikeren ser mørke skyer som lurer i horisonten. For selv om solarmarkedet nå preges av høy etterspørsel kan fremtidige subsidiekutt forstyrre bildet dramatisk neste år.Schultz tror blant annet at etterspørselen i Tyskland må dale før eller senere grunnet kostnadene subsidiene legger på strømforbrukerne i landet.Energinettet i Tyskland på dagtid er i tillegg i ferd med å bli overbelastet, mener Schultz.- Det er strukturelle problemer i Tyskland nå som solenergi blir så stort at man overbelaster nettet i perioder. Dette er noe som man kommer til å komme tilbake til, sier analytikeren.Han viser til intervju i Berliner Zeitung nylig, der styreleder Stephan Kohler i det tyske energibyrået DENA uttalte seg.Kohler skal blant annet ha sagt at veksten av installert solenergikapasitet i Tyskland kan lede til en katastrofe for landets aldrende energinett, og at ny kapasitet må kuttes drastisk og raskt.Analytiker Schultz venter nå et flatt marked i Tyskland neste år sammenlignet med i år på rundt ti gigawatt, men innser at risikoen er stor på nedsiden.