Dette vil påvirke Oslo Børs mandag

Her er faktorene som kan sende Oslo Børs over 400 igjen.

Foto: Finansavisen/Magnus Rørvik Skjølberg

Oslo Børs fredag Hovedindeksen på Oslo Børs falt fredag med 0,44 prosent til 397,86. Det ble omsatt aksjer for 6,2 milliarder kroner. Giganten Statoil opplevde et fall på 1,10 prosent.Teknologioppgang i USA Det var blandet stemning på Wall Street fredag, men to av de tre viktigste amerikanske indeksene endte dagen opp. Dow Jones Industrial Average falt 0,13 prosent fredag, og endte på 11.132,56. Teknologitunge Nasdaq steg 0,8 prosent til 2.479,39, mens S&P 500 steg 0,24 prosent til 1.183,08. Teknologiselskaper som Baidu Inc og SanDisk meldte om positive resultater.De norske aksjene i USA og Canada falt tilbake. Her finner du oversikten (korrigert)Bred oppgang i Asia mandag morgen Det er oppgang i de asiatiske markedene mandag. Kinesiske yuan styrker seg mandag, etter at USAs finansminister Timothy Geithner søndag besøkte Kina for å diskutere økonomiske spørsmål. Ifølge ny statistikk fra det japanske finansdepartementet har landets handelsoverskudd økt med 54 prosent fra september i fjor til september i år. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,9 prosent, Shanghai Composite i Kina 1,7 prosent og Kospi i Sør-Korea 1,0 prosent. Nikkei i Japan falt derimot 0,3 prosent.Oljeprisen oppOljeprisen stiger mandag morgen. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i desember, er opp 0,8 prosent til 83,62 dollar fatet, mens prisen var 82,38 dollar ved stengetid på Oslo Børs fredag.Oppgang i vente i Europa Ifølge CNBC ventes det at FTSE 100 i London vil åpne opp 48 punkter (0,8 prosent), DAX i Frankfurt ventes opp 75 (1,1 prosent) og CAC 40 i Paris opp 35 poeng (0,9 prosent)Og i Oslo Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner opp i dag."Vårt Fair Value-estimat for hovedindeksen er 400,4 opp 0,63 prosent. I tillegg venter vi at Oslo Børs kommer til å stenge over 400-nivået i dag. Helgens G20 møte har vært konstruktivt, slik vi ser det, noe som har dratt børsene i Asia sterkt opp i natt. Dette bør smitte over på Europa og USA i dag", skriver meglerhuset.Estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX klokken 09:05.Meldinger på morgenkvisten

Dette skjer i dag:
  • Prosafe Production: Resultat per 3. kvartal.Prosafe Production: Resultat per 3. kvartal.
  • Japan: Handelsbalanse septemberJapan: Handelsbalanse september
  • ØMU: M3 september, kl. 10:00ØMU: M3 september, kl. 10:00
  • ØMU: Industriordre august, kl. 11:00ØMU: Industriordre august, kl. 11:00
  • USA: Bruktboligsalg september 16:00USA: Bruktboligsalg september 16:00
  • SSB: Statsregnskapets inntekter og utgifter, budsjett, 10:00SSB: Statsregnskapets inntekter og utgifter, budsjett, 10:00
  • Prosafe Production: Ekstraordinær generalforsamlingProsafe Production: Ekstraordinær generalforsamling
  • Hjellegjerde: Ekstraordinær generalforsamlingHjellegjerde: Ekstraordinær generalforsamling
  • Aluminium Corp of China, CF Industries, China Unicom, Harris, Sony, TeliaSonera og Texas Instruments legger frem tallAluminium Corp of China, CF Industries, China Unicom, Harris, Sony, TeliaSonera og Texas Instruments legger frem tall