Oslo Børs fredag Oslo Børs falt fredagTeknologioppgang i USA blandet stemning på Wall Street fredag, Her finner du oversiktenBred oppgang i Asia mandag morgen oppgang i de asiatiske markedene søndag besøkte Kina handelsoverskudd øktOljeprisen oppOppgang i vente i EuropaOg i OsloMeldinger på morgenkvistenDette skjer i dag:
  • Prosafe Production: Resultat per 3. kvartal.Prosafe Production: Resultat per 3. kvartal.
  • Japan: Handelsbalanse septemberJapan: Handelsbalanse september
  • ØMU: M3 september, kl. 10:00ØMU: M3 september, kl. 10:00
  • ØMU: Industriordre august, kl. 11:00ØMU: Industriordre august, kl. 11:00
  • USA: Bruktboligsalg september 16:00USA: Bruktboligsalg september 16:00
  • SSB: Statsregnskapets inntekter og utgifter, budsjett, 10:00SSB: Statsregnskapets inntekter og utgifter, budsjett, 10:00
  • Prosafe Production: Ekstraordinær generalforsamlingProsafe Production: Ekstraordinær generalforsamling
  • Hjellegjerde: Ekstraordinær generalforsamlingHjellegjerde: Ekstraordinær generalforsamling
  • Aluminium Corp of China, CF Industries, China Unicom, Harris, Sony, TeliaSonera og Texas Instruments legger frem tallAluminium Corp of China, CF Industries, China Unicom, Harris, Sony, TeliaSonera og Texas Instruments legger frem tall
Hovedindeksen på med 0,44 prosent til 397,86. Det ble omsatt aksjer for 6,2 milliarder kroner. Giganten Statoil opplevde et fall på 1,10 prosent. Det var men to av de tre viktigste amerikanske indeksene endte dagen opp. Dow Jones Industrial Average falt 0,13 prosent fredag, og endte på 11.132,56. Teknologitunge Nasdaq steg 0,8 prosent til 2.479,39, mens S&P 500 steg 0,24 prosent til 1.183,08. Teknologiselskaper som Baidu Inc og SanDisk meldte om positive resultater.De norske aksjene i USA og Canada falt tilbake. (korrigert) Det er mandag. Kinesiske yuan styrker seg mandag, etter at USAs finansminister Timothy Geithner for å diskutere økonomiske spørsmål. Ifølge ny statistikk fra det japanske finansdepartementet har landets med 54 prosent fra september i fjor til september i år. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,9 prosent, Shanghai Composite i Kina 1,7 prosent og Kospi i Sør-Korea 1,0 prosent. Nikkei i Japan falt derimot 0,3 prosent.Oljeprisen stiger mandag morgen. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i desember, er opp 0,8 prosent til 83,62 dollar fatet, mens prisen var 82,38 dollar ved stengetid på Oslo Børs fredag. Ifølge CNBC ventes det at FTSE 100 i London vil åpne opp 48 punkter (0,8 prosent), DAX i Frankfurt ventes opp 75 (1,1 prosent) og CAC 40 i Paris opp 35 poeng (0,9 prosent) Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner opp i dag."Vårt Fair Value-estimat for hovedindeksen er 400,4 opp 0,63 prosent. I tillegg venter vi at Oslo Børs kommer til å stenge over 400-nivået i dag. Helgens G20 møte har vært konstruktivt, slik vi ser det, noe som har dratt børsene i Asia sterkt opp i natt. Dette bør smitte over på Europa og USA i dag", skriver meglerhuset.Estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX klokken 09:05.