Dette vil påvirke Oslo Børs onsdag

Alt tyder på at Oslo Børs vil få en positiv åpning onsdag. Her er faktorene som spiller inn. (Oppdatert med Netfonds' spådommer)

Oslo Børs sommeren 2010. Foto: Finansavisen.
Børs

Oslo Børs tirsdag Bred oppgang i de europeiske og amerikanske markedene var med på å sende Oslo Børs opp over 1,1 prosent tirsdag.Rally i USA Det gikk unna på Wall Street tirsdag kveld. S&P 500 endte opp 2,1 prosent til 1,160.74. Det er den største oppgangen siden 1. september. Indeksen er nå på det høyeste nivået siden mai. Dow Jones steg 1,8 prosent til 10.944,72, mens teknologitunge Nasdaq gikk 2,4 prosent til 2.399,83.Slik gikk det med de norske aksjene Den amerikanske "non manufacturing ISM"-indeksen , de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks for tjenesteytende sektor, steg fra 51,5 i august til 53,2 i september. Det var mer enn ventet. Spekulasjoner om at den amerikanske sentralbanken vil følge Bank of Japans eksempel for å bidra til økonomisk vekst bidro til optimismen.Amerikanske futures stiger moderat på morgenkvisten. (Følg futures-handelen live her)Sterkt i Asia Børsene i Asia-regionen opplever en meget solid dag onsdag, blant annet hjulpet av den gode stemninget på Wall Street. Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, bestående av 70 prosent japanske aksjer, er opp 1,3 prosent til den høyeste notering på 26 måneder. Nikkei-indeksen i Tokyo endte opp 1,8 prosent.Etterdønningene av sentralbanken i Japans overraskende rentekutt tirsdag påvirker fremdeles markedet.Netfonds tror børsen vil åpne opp:- Vi tror Oslo Børs åpner opp i dag. Vårt Fair Value-estimat for hovedindeksen er 388,2, opp 0,9 prosent. De amerikanske børsene steg kraftig i går, noe som har smittet over på Asia i natt. Den heftige oppgangen er mer eller mindre en reaksjon på rentekuttet i Japan tirsdag. I tillegg viste ISM indeksen for tjenestesektoren styrke. Samlet sett ligger det til rette for en god start i Europa i dag, skriver meglerhuset.Estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05.Oljeprisen til mai-nivå Prisen på råolje steg til det høyeste nivået siden 3. mai i New York tirsdag kveld. November-kontrakten steg 1,35 dollar (1,7 prosent) til 82,82 dollar. Brent-oljen er opp 0,1 prosent til 84,88 dollar fatet. Da børsen stengte var prisen 84,09 dollar.Dette skjer i dag Det kommer flere interessante nøkkeltall i dag:

    ØMU: BNP endelig 2.kv kl 11:00ØMU: BNP endelig 2.kv kl 11:00Tyskland: Industriordre august kl 12:00Tyskland: Industriordre august kl 12:00USA: Nye boliglånssøknader (MBA) uketall kl 13:00USA: Nye boliglånssøknader (MBA) uketall kl 13:00USA: ADP sysselsettingsendring september kl 14:15USA: ADP sysselsettingsendring september kl 14:15
Dessuten kommer Norwegian med trafikktall . Laksesektoren kan komme i fokus som følge av et miniseminar om laks i regi av Eksportutvalget for fisk.Her finner du finanskalenderen

Nyheter
Børs