Hovedindeksen på Oslo Børs steg ytterligere 1,03 prosent mandag, og sluttet på 401,96 poeng. Det er årets høyeste notering. Det ble omsatt aksjer for 5,26 milliarder kroner.Aksjestrateg Kim Evjenth i Aro Securities sier i en kommentar at dersom det ikke kommer noen svært negative makro-overaskelser, kommer hovedindeksen til å bevege seg opp til mellom 410 og 430 innen utgangen av året.Nynoterte Statoil Fuel & Retail fortsatte oppturen, Telenor klatret etter at datterselskapet Grameenphone leverte bedre kvartalstall enn ventet og BWFG Homes steg etter at BWG-sjefen sa han ventet at selskapet ville levere varene som før - da aksjen stod i 40 kroner.
.Børsene på Wall Street startet uken i pluss. Dow Jones endte opp til 0,3 prosent til 11.164,12. S&P 500 steg 0,2 prosent til 1.185.66, den fjerde dagen på rad med opptur, mens teknologitunge Nasdaq gikk 0,5 prosent til 2.490,85. Håp om ytterligere stimuli i form av kvantutative lettelser(QE2) fra den amerikanske sentralbanken, samt G20-landenes bønn om "konkurransemessig devaluering" av valuta, bidro til optimismenSe hvordan det gikk med .Amerikanske CNBC venter at de europeiske børsene vil åpne både opp og ned. Londons FTSE er ventet å åpne ned 0,2 prosent, det samme er børsen i Paris CAC 40. Mens Frankfurts DAX er ventet opp 0,1 prosent tirsdag morgen., med unntak av Toky-børsen som stiger. Sålangt er Nikkei-indeksen i Japan opp 0,4 prosent. Kospi-indeksen i Sør-Korea stiger med 0,1 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong faller 0,1 prosent og Shanghai Composite i Shanghai er ned 0,2 prosent. Det er første gang på tre dager at de asiatiske børsene faller, og Bloomberg viser til at yen er nær det høyeste nivået på 15 år mot dollar.Tirsdag morgen er det et svakt fall i oljeprisen. Et fat Nordsjøolje med desemberlevering omsettes for 83,26 dollar fatet, ned 0,34 prosent inneværende døgn. Det er 5 cent mindre enn ved børsslutt mandag. Da var prisen på et fat Norsjøolje, med levering i desember, 83,31 dollar. Analytiker i Bayerngas, Lill Sandvik, spår oljepriser under gårsdagens nivå i lang tid fremover, skrev Finansavisen mandag.- Subsea 7: Resultatfremleggelse 09:00, telefonkonferanse 15:00- RCCL: Resultatfremleggelse, presentasjon 16:00- Fred. Olsen Production: Resultatfrenkeggekse 09:00- Belships:: Resultatfremleggelse- Skiens Aktiemølle:: Resultatfremleggelse- Repant:: Resultatfremleggelse. Toppsjefen Gudmund Larsen er gjest under TV-sendingen klokken 16:05- Helgeland Sparebank: : Resultatfremleggelse- Frankrike: Forbrukertillit oktober 08:45Sverige: Handelsbalanse september 09:30Storbritannia: BNP tredje kvartal 10:30USA: S&P/Case-Shiller boligprisindeks august 15:00USA: Forbrukertillit oktober 16:00Sverige: Rentebeskjed fra Riksbanken 09:30Dessuten legger følgende selskaper frem tall: ArcelorMittal, Autoliv, Bristol-Myers Squibb, Ceradyne, Dryships, DuPont, Ford Motor, Imation, Intrum Justitia, Kimberly-Clark, Merck Kgaa, Nabors Industries, National Oilwell Varco, RF Micro Devices, STMicroelectronics, Sydbank og UBS