Dow Jones falt tilbake - Nasdaq opp

Tech-aksjene bidro til oppgang på Nasdaq. Oljeprisen trakk Dow Jones litt ned, mens S&P 500 ikke falt like mye. Dollaren steg, gullprisen falt, obligasjoner falt og renten steg litt.

Christopher Malloy, en trader på gulvet på New York Stock Exchange - AP Photo/Mark Lennihan
Børs
Stigende oljelagre sammen med en litt sterkere dollar sendte oljeprisen og andre råvarer ned i New York onsdag.Dollaren styrket seg blant annet på spekulasjoner om at FED kommer til å være langt mer forsiktig i sine kvantitative lettelser og tilbakekjøpsprogram av obligasjoner i markedet enn det mange har håpet og trodd på.Obligasjonsprisene falt dermed litt tilbake og sendte yielden litt opp igjen. Yielden på 30 års obligasjoner steg 6 basispunkter til 4,06 prosent, mens yielden på 5-åringen steg like mye til 1,31 prosent.Gullprisen falt tilbake under 1.330 dollar, mens oljeprisen falt såvidt under 82 dollar igjen. Andre råvarer falt også tilbake på litt sterkere dollar.Oljelagrene økte med ytterligere 5 millioner fat i foregående uke, noe som også bidro til lavere oljepris og oljeaksjene Exxon Mobil (XOM), Chevron (CHV) og ConocoPhillips (COP) trakk Dow Jones ned.Tech-aksjene holdt Nasdaq oppe og var i tillegg en av de eneste gruppene i S&P 500 som pekte opp.På det meste var Dow Jones ned nesten 150 poeng, men etter en sterk sluttspurt hentet den inn igjen nesten 110 poeng av fallet. Dow Jones falt likevel tilbake med 0,39 prosent til 11.126,28. Nasdaq steg 0,24 prosent til 2.503,26. S&P 500 falt 0,27 prosent til 1.182,45.Det ble omsatt i overkant av 1 milliard aksjer på NYSE og drøyt 2 milliarder aksjer på Nasdaq.Flere aksjer falt enn det som steg, og forholdet mellom aksjer som steg og falt på NYSE var nesten 1 til 2 på NYSE og 5 til 8 på Nasdaq. Det amerikanske energidepartementet (DOE) viste at oljelagrene til 366,2 millioner fat i uken frem til 22. oktober.Analytikerne ventet ifølge Bloomberg en oppgang på 1,0 millioner fat. Forrige uke steg lagrene med 0,7 millioner fat til 361,2 millioner fat. i USA viste økning på 3,3 prosent i september, mot ventet 2 prosent. Det er den største økningen siden januar. I august var fallet på 1,0 prosent.Uten transportordre var fallet på -0,8 prosent, mot ventet +0,5 prosent. I august var det en oppgang på 1,9 prosent.Uten forsvarsordre var økningen 2,9 prosent. I august var det et fall på 0,9 prosent.Tall fra USA viser at antallet boliglånssøknader, blant medlemsbedriftene i den amerikanske foreningen for boliglånsselskaper (MBA), økte med 3,2 prosent på ukebasis i uken som ble avsluttet 22. oktober, meldte TDN Finans. i september til en sesongjustert årstakt på 307.000 enheter. På forhånd var det ventet en økning på 4,2 prosent.En statlig rapport viser at tilbudet av nye boliger på markedet er det laveste på 42 år, og prisene stiger, melder Reuters.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..