Elendig på Wall Street

De dårlige nyhetene stod i kø for investorene på Wall Street tirsdag. Dagens fall var det verste på to måneder.

Illustrasjonsfoto AP Photo/Richard Drew
Børs

Det ble en elendig tirsdag på Wall Street som følge av den overraskende nyheten om at Kinas styringsrente settes opp med 0,25 prosentpoeng for å få kontroll over inflasjonen og å hindre en boligboble. Det er den første retenøkningen siden 2007.Bloomberg viser også til frykt for at bankene blir tvunget til å kjøpe "sure" lån. Bank of America falt 4,5 prosent.Skuffende prognoser fra Apple, samt lavere iPad-salg enn ventet, la også en demper på markedet. Selskapets prognose er et resultat per aksje på 4,80 dollar i inneværende kvartal, mens analytikerne hadde ventet 5,03 dollar. Apple endte ned 2,7 prosent.Dow Jones falt under 11.000, nærmere bestemt 1,5 prosent til 10.978,62. Bare to av de 30 komponentene i indeksen unngikk fall. S&P 500 falt 1,6 prosent til 1.165,90, mens teknologitunge Nasdaq ramlet 1,8 prosent til 2.436,95. IBM falt 3,4 prosent. Dagens fall var det verste siden 19. august, melder Bloomberg.Mandag var S&P 500 på det høyeste nivået på fem måneder i kjølvannet av at Citigroup la frem sterke tall.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs