En rød dag på Oslo Børs

De amerikanske markedene løftet børsen noe den siste timen, men Oslo Børs endte allikevel i rødt. Blant lyspunktene var RECs oppgang etter salgs-ryktene. Også John Frederiksens Golar LNG Energy fikk en god dag tirsdag.

Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs fikk som ventet en svak start på tirsdagen i kjølvannet av nedturen i Asia. Hovedindeksen var ned rundt én prosent stort sett hele dagen, men de amerikanse markedene løftet Oslo Børs noe den siste timen.Hovedindeksen endte til slutt i 387,35 poeng, ned 0,50 prosent, og det ble tirsdag omsatt verdipapir for 6,80 milliarder kroner.Brent-oljen omsettes i øyeblikket for 83,20 dollar fatet, ned 0,62 prosent. WTI-oljen faller 0,81 prosent til 81,54 dollar fatet.Statoil endte ned 0,63 prosent til 125,90 kroner.REC stiger på rykter Uttalelser fikk tirsdag ryktene om et salg av REC til å svirre, og aksjen steg 1,95 prosent til 21,90 kroner.LO-leder Roar Flåthen uttalte på et foredrag at han hadde hørt rykter om at Orkla skulle selge sine aksjer i både Elkem og REC.- Det går rykter på børsen, det hørte jeg i går, at Elkem skal selges. Det har Stein Erik Hagen sagt. Det betyr at hvis de selger Elkem og Rec, vil all solenergiteknologi gå ut av landet. Det er et tankekors, sa LO-lederen.Pareto Securities hevet tirsdag sin anbefaling på REC-aksjen fra hold til kjøp, og har satt opp kursmålet fra 19 kroner til 25 kroner.Opptur for Fredriksens Golar John Fredriksens Golar LNG Energy opplyste tirsdag at selskapet har vunnet West Java-FSRU-kontrakten til en verdi på 500 millioner dollar, tilsvarende 2.945 millioner kroner.Aksjen steg 8,57 prosent til 9,50 kroner på nyheten. Også Golar LNG steg markert, og aksjen endte opp 4,17 prosent til 75,00 kroner.Norse og Questerre opp Norse Energy og Questerre Energy var begge blant vinnerne på Oslo Børs tirsdag. Førstnevnte steg 12,09 prosent til 1,39 kroner, og Questerre endte opp 6,72 prosent til 11,60 kroner.Det var ingen nyheter rundt selskapene, men analytiker i Argo securities, Patrik Hofseth, mener kursoppgangen sees i sammenheng med Statoils annonserte investering av skifergass i Texas, ifølge TDN Finans.-Når det gjøres store transaksjoner mellom ledende aktører på ukonvensjonell skifergas/kondensat slik som vi så i går, så ser vi en reprising på andre lignende felt. Det nyter Questerre og Norse som sitter på store, juicy skifergassområder godt av, sier han til nyhetsbyrået.Analytikere mener Questerre kan ha en oppside på over 200 prosent.Sendte klage til EFTA Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest skrev tirsdag i en børsmelding at dagens eierskapsbegrensninger utelukker Marine Harvest fra å delta i konsolideringen i oppdrettsnæringen. Marine Harvest har derfor innklaget dagens eierskapsbegrensing til EFTAs overvåkningsorgan ESA.Etter å ha steget beskjedent tirsdag morgen, endte Marine Harvest til slutt ned 0,38 prosent til 5,27 kroner.Fortsatt Frontline-nedtur De siste måneders nedtur fortsetter for Fronline, og aksjen falt tirsdag 0,42 prosent til 168,00 kroner.Analytiker Ole G. Stenhagen i SEB Enskilda har lenge vært negativ til tankmarkedet og Frontline.- Det begynner å bli en stund siden det så verre ut i tankmarkedet enn nå. Antall tilgjengelige dobbeltskrogede VLCCer i AG er et godt mål på hvor ille det ser ut nå. Det er en del der ute som tenker at fjerde kvartal blir bra og at dette er grunn til å kjøpe aksjen nå. Det er ikke uvanlig at markedet tar seg opp i fjerde kvartal sesongmessig, sa Stenhagen til TDN Finans tirsdag.Hydro-tap i Qatalum Norsk Hydro meldte tirsdag at de i andre halvår venter å ta et tap på rundt 625 millioner kroner på aluminiumsverket Quatalum.Qatalum er et 50/50 eid samarbeidsselskap mellom Qatar Petroleum og Hydro, og selskapet gjentok tirsdag at de venter å nå full kapasitet mot slutten av første kvartal neste år.Hydro-aksjen falt 2,19 prosent til 37,07 kroner.Dobbel Yara-anbefaling Yara, som nådde årsbeste mandag, endte ned 1,82 prosent til 280,50 kroner tirsdag.Meglerhuset Agilis Securities gjentok tirsdag sin kjøps-anbefaling på gjødselprodusenten, og kursmålet er satt til 310 kroner.- Yara har hevet seg solid den siste uken, men vi ser fremdeles oppside i aksjen i forhold til vårt kursmål på 12 månders sikt. Dermed gjentar vi vår kjøps-anbefaling, skriver Grongstad i en oppdatering.Også Arctic Securities gjentok sin kjøps-anbefaling på aksjen, og hevet kursmålet fra 300 kroner til 330 kroner.Pareto Securities er i motsetning til de andre negativ til Yara, med en salgsanbefaling og et kursmål på 170 kroner. På kort sikt er meglerhuset derimot positiv til aksjen.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs