Enger om gledelig REC-overraskelse

REC-sjef Ole Enger snakker om hva REC må gjøre for å overleve, hvor stor vekst han venter fremover og om en gledelig overraskelse for selskapet hans.

Konsernsjef Ole Enger på presentasjon av RECs resultat for Q1 2009 - Foto: Finansavisen
Børs

REC-sjef Ole Enger sier i et intervju med Reuters mandag at han er positivt overrasket over hvordan prisene på selskapet produkter har utviklet seg den siste tiden.Enger ventet nemlig opprinnelig en kraftig prisnedgang inn i 2011, men er nå overrasket over hvor godt prisene har holdt seg den siste tiden.- Markedet har faktisk holdt seg bedre enn ventet. For en måned siden hadde jeg sagt at jeg ventet en vesentlig prisnedgang inn i 2011. Men nå ser vi faktisk at prisene for neste år holder seg bedre enn ventet, sier Enger i intervjuet.Han tror imidlertid at sektoren kommer til å oppleve et visst press på prisene fremover og at dette er uunngåelig.- Vi venter ikke samme vekst fremover som det vi har sett de siste årene. Bedre teknologi i kombinasjon med en tilbudsside som vokser, tror vi vil føre til et prispress fremover, sier Enger.REC-sjefen fortalte videre at han er skeptisk til å investere mer i Norge.- Vi må forbedre oss i Norge for å overleve. Men jeg er overbevist om at det går an å gjøre det mye bedre enn det vi gjør i dag, sier Enger.Men at man har produksjon av wafere i Norge på fem til ti års sikt er Enger så å si sikker på.- Det går ikke an å være helt sikker. Men jeg ville vært overrasket hvis vi ikke har wafer-produksjon i Norge om fem til ti år. Jeg tror vi kan bli konkurransedyktige i Norge over tid, sier Enger.REC har de siste årene bygget store fabrikker i Singapore og USA, og dersom Enger får det som han vil er ikke Norge øverst på listen over land REC ønsker å investere i fremover.REC stiger mandag 1,97 prosent til 20,14 kroner. Den siste måneden har aksjen lagt på seg drøye 17 prosent.

Nyheter
Børs