Fem røde dager på rad ved Asia-børsene

En solid dag på Wall Street hjalp ikke for investorene i Asia. Torsdag noterer man dag fem på rad med børsfall.

En investor følger markedet i Shanghai - Foto: AP
Børs

Asia-regionen opplever dag fem på rad med børsfall torsdag, og så mange dager etter hverandre med nedgang har man ikke hatt siden mai måned.Nedgangen kommer til tross for at Wall Street reiste seg onsdag.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index faller 0,4 prosent til 129,22, og denne gang er det børsene i Kina som er de rødeste. Fem aksjer faller i regionen for hver som stiger.Svakere vekst fra nettopp Kina er det som i all hovedsak trekker markedene nedover. Vekststatistikken kom inn bedre enn ventet, men en oppgang på 9,6 prosent i tredje kvartal er svakere enn tilfellet var for et år siden.China Mobile Ltd. er blant de kinesiske aksjene som faller torsdag. Selskapet la frem svakere kvartalstall enn ventet.Den sør-koreanske finansinstitusjonen Hana Financial Group Inc. faller 8,4 prosent etter at en stor aksjepost i selskapet ble solgt til en lavere pris enn ventet.I Japan faller Nikkei 225 med 0,03 prosent til 9.378 mens Topix er ned 0,41 prosent.Hang Seng i Hong Kong er ned 0,09 prosent, S&P/ASX 200 i Australia styrker seg med 0,17 prosent mens NZX 50 på New Zealand er opp 0,68 prosent.CSI 300 i Kina faller 1,20 prosent, Kospi-indeksen i Sør-Korea er ned 0,09 prosent mens Taiwan Taiex er opp 0,18 prosent.Strait Times i Singapore faller 0,54 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs