Første børsoppgang på fire dager

Etter tre dager med fallende indekser kan asiatiske investorer koste på seg et aldri så lite smil torsdag. Sterke kvartalsrapporter drar markedene oppover.

Mann utenfor Tokyo-børsen i Japan. Foto: AP

Børsene i Asia-regionen stiger generelt torsdag, og det er sterke Q3-rapporter fra en rekke store selskaper som drar markedene i riktig retning.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index er opp 0,4 prosent til 129,28, og det til tross for at japanske aksjer, som utgjør 70 prosent av indeksen, generelt sett faller torsdag.Selskaper som Canon Inc. og Australia & New Zealand Banking Group Ltd. har lagt frem kvartalstall i løpet av dagen som slo analytikernes forhåndstips.Canon hevet i tillegg sin guiding for 2010 som sådan. Aksjen steg solide 4,1 prosent på nyhetene. Resultatet fra giganten var 86 prosent bedre enn tilfellet var etter Q3 i fjor.- Selskapenes inntjening ser ut til å være sunn og god mens økonomien generelt vokser sakte men sikkert. Det finnes rikelig med likviditet over alt, noe som sender aksjekursene stadig høyere. Men det virker også som om markedet er noe slitent akkurat nå, etter all oppgangen vi har vært gjennom, sier Chu Moon Sung hos Shinhan BNP Paribas Asset Management Co. til Bloomberg.I Japan faller Nikkei 225-indeksen med 0,17 prosent mens Topix er ned 0,26 prosentVidere er Hang Seng i Hong Kong opp 0,26 prosent, S&P/ASX i Australia opp 0,85 prosent mens NZX 50 på New Zealand er opp 0,29 prosent.CSI 300 i Kina faller 0,50 prosent, Kospi-indeksen i Sør-Korea er ned 0,24 prosent mens Strait Times i Singapore stiger 0,32 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.