Full jubel og kursras på Oslo Børs

Oslo Børs opplever en nervøs onsdag der hovedindeksen går fra rødt til blått og tilbake. For én aksje er imidlertid oppturen på over 16 prosent, mens et annet verdipapir er ned neste 20 prosent.

Foto: Finansavisen
Børs

Oslo Børs åpnet onsdag med å stige forsiktig, men etter det har utviklingen var retningsløs og nervøs.Hovedindeksen er nå ned 0,24 prosent til 391,62.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 1.322 millioner kroner.Blant de aksjene som stiger mest finner man Photocure, som stiger på nyheten om en ny kontrakt, Golar LNG, EDB ErgoGroup samt Oslo Axess-selskapet Transeuro Energy.Photocure er til nå opp 15,07prosent til 43,50 kroner.Statoil er så langt ned 0,08 prosent til 125,60 kroner.På den andre siden av skalaen befinner blant annet Q-Free (selskapet sendte ut skuffende guiding tirsdag kveld), Nio Security, PSI Group og NavaMedic seg.Q-Free faller 14,75 prosent til 15,60 kroner. Pennystocken RXT faller 33,33 prosent til 0,02 øre - en nedgang på et øre.Blant de store og mest omsatte er det oppgang for blant annet Yara, Seadrill, REC og Telenor, mens Norsk Hydro, Frontline, RCCL og PGS er blant dem som faller.Statoil, Seadrill og Yara International er til nå de mest omsatte aksjene.Få også med deg dagens utgave av HegnarTV klokken 16.05 med gjest Dagfinn Hopsdal, Investeringsdirektør, Landkreditt Forvaltning. Dagens tema er aksjemarkedet generelt med spesielt fokus på Kina.Oljeprisen stiger noe etter tirsdagens fallOljeprisen gik på en liten smell etter at Oslo Børs stengte tirsdag.Brent for levering i desember koster nå 81,92 dollar per fat, opp 1,01 prosent inneværende døgn. Prisen har imidlertid falt fra nivåer rundt 82,70 dollar per fat som var fasit da Oslo Børs stengte tirsdag.WTI-oljen koster nå 80,95 dollar per fat, opp 0,99 prosent inneværende døgn, men ned fra rundt 81,70 dollar klokken 17.30 tirsdag.Oppgangen onsdag morgen kommer fordi eksperter mener oljelagrene i USA er på vei nedover og at Kinas økonomi vil fortsette å holde etterspørselen etter olje oppe.- Hittil har ikke inngrepene i Kina vært i nærheten av å tråkke på bremsepedalen i økonomien. Hvis dette vedvarer, vil lagrene bli fordøyd, sier Viktor Shun i oljeanalyseselskapet Purvin & Gertz Inc. til Bloomberg.Oljeprisen falt 4,3 prosent tirsdag, og smalt under 80 dollar, etter en uventet renteøkning fra den kinesiske sentralbanken.Eksperter mener imidlertid at etterspørselen etter olje fortsatt er sterk og at frykten for en nedgang i etterspørselen kan vise seg å være overdreven.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) onsdag kveld viser at de amerikanske oljelagrene steg med 2,3 millioner fat i forrige uke til 364,8 millioner fat.Samtidig falt bensinlagrene med 0,1 millioner fat til 224,7 millioner fat mens lagrene for destilater var ned 0,9 millioner fat til 165,3 millioner fat.Utnyttelsesgraden for raffineriene var opp 1 prosentpoeng til 81 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs