Gigantduo sender Oslo Børs rett i rødt

Oslo Børs har åpnet onsdagen med å falle, i all hovedsak takket være to børsgiganter. Oljeprisen daler og en rekke andre store selskapet er også i rødt så langt.

Oslo Børs starter onsdagen med å falle og kort tid etter åpning er hovedindeksen ned 0,51 prosent til 401,56.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 386 millioner kroner.Få med deg dagens utgave av HegnarTV klokken 16.05 med gjest Trevor Neil fra BetaGroup i London. Neil er en av Europas fremste eksperter på teknisk analyse.Blant de aksjene som stiger mest finner man DiGenic, Repant, IGE og Norway Pelagic.Statoil er så langt ned 0,47 prosent til 125,90 kroner.På den andre siden av skalaen befinner blant annet Bionor Pharma, PA Resources, Norsk Hydro og REC seg.Også Aker Solutions er å finne høyt oppe på listen over aksjer i rødt.RCCL, REC og Telenor er til nå de mest omsatte aksjene.Oljeprisen faller noe onsdag morgenOljeprisen faller onsdag morgen, og prisen på det sorte gull er nå lavere enn da Oslo Børs stengte sine dører tirsdag ettermiddag.Brent for levering i november omsettes nå til 83,02 dollar, ned 0,77 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,70 prosent til 81,97 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 83,55 dollar fatet.- Olje fortsetter å reagere på bevegelser i dollarkursen. Med sesongmessig vedlikehold og driftsstans i raffinerier, ville jeg vente en viss oppbygning av oljelagrene, sier Ben Westmore, energiøkonom i National Australia Bank Ltd i Melbourne, til Bloomberg News.(Mer under bildet)Richard Ross, teknisk analytiker i Auerbach & Grayson i New York mener tirsdag var en viktig dag for utviklingen i oljeprisen, da oljen steg til tross for en sterkere dollar.- Det er generell etterspørsel etter råvarer, historien handler om mer enn dollar. Dette selv om den amerikanske valutaen stadig er en kritisk side ved prisbevegelsene, sier Ross til MarketWatch.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene steg med 6,4 millioner fat i forrige uke til 371,2 millioner fat.Bensinlagrene falt i samme periode med 1,8 millioner fat til 222,9 millioner fat, mens lagrene for destilater styrket seg med 0,8 millioner fat.Utnyttelsesgraden for raffineriene i prosent steg med ett prosentpoeng.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.