Giganter drar Asia-børsene ned

Bjellesauen Samsung Electronics skuffer markedet, og børsene faller over hele Asia. Følg utviklingen her.

Foto: AP

Asia-børsene faller fredag, og det er særlig teknologi som tynger etter at Samsung kom med skuffende guiding samtidig med sitt rekordoverskudd i 3. kvartal. Aksjen faller 2 prosent på Seoul-børsen.Sharp, Japans største produsent av flatskjermer, faller 5-6 prosent i Tokyo, etter at en sterkere yen svekker eksportinntektene. Advantest faller 7-8 prosent etter at Nomura kuttet aksjen.I Tokyo trekker Nikkei ned 1,7 prosent, mens Topix trekker ned 0,7 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller også 0,7 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen i Kina faller 0,85 prosent.Kospi-indeksen i Sør-Korea går tilbake 1,5 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.