Henrik Schultz, analytiker i Argo Securities, var gjest på dagens Økonominyheter på HegnarOnline TV. Her kommenterte han de ferske Orkla-tallene og hvor veien gårvidere for REC.- Presist som ventet, sa han om Orkla-tallene.
Schultz synes det er fryktelig vanskelig å si hva som blir Orklas neste salg, men sa at Elkem og REC "snart kommer til å gå".- Jeg tror de vil selge når REC-kursen er i 30 kroner, sa han.- Men det er jo en elendig investering uansett, skjøt redaktør Trygve Hegnar inn.Schultz anbefaler kjøp av Orkla-aksjen, og begrunner det med potensialet som ligger i restruktureringen.- De kommer til å selge unna biter som kan drives mer lønnsomt av andre. Analytikere jeg snakker med utenlands, og som har fulgt Orkla lenge, sier de ikke skjønner selskapet lenger, sa analytikeren. I forbindelse med fremleggelsen av REC-tallene i går, oppsto det en del forvirring rundt guidingen.- Ole Enger er en god industrileder, men han er elendig til å kommunisere. Jeg tror ikke han liker det, sa Hegnar.På spørsmål om hva som blir fokus i REC fremover, er Argo-analytiker Schultz klar på at det er kostnadsposisjonen. Han håper på positive svar når han skal besøke Singapore-fabrikken i neste uke.