Analysesjef Stig Myrseth i Terra Markets bytter denne uken ut én aksje. Inn kommer Norsk Hydro, ut går Norwegian Air Shuttle.- Vi slipper denne uken Hydro inn i varmen. Utsiktene for aluminiumsprisen er gode. Metallforbruket stiger kraftig i fremvoksende økonomier samtidig som aluminium tar markedsandeler fra stål. På 70-tallet var to prosent av metallet i biler aluminium. I dag er tallet ni prosent, skriver analysesjefen.- Samtidig med at etterspørselen vokser, står kinesiske smelteverk foran en langsom død. Fasen med billig kullkraft nærmer seg slutten, og Kina vil i årene fremover gå fra å være selvforskynt til å bli en stor nettoimportør av aluminium, påpeker Myrseth, som mener dette lover godt for Norsk Hydro.- Tross gode utsikter verdsettes dette børslokomotivet kun til 0,8 ganger bok. Generelt skal det stå dårlig til for at et selskap ikke skal være verd i alle fall bokført egenkapital, avslutter han.
Myrseths portefølje:
Faktor EiendomNorsk Hydro Rocksource Rygge-Vaaler Sparebank Statoil TelenorSist uke steg Terra-porteføljen 3,10 prosent, mens hovedindeksen steg 0,32 prosent. Siden oppstart 12. mars er avkastningen positiv med 39,33 prosent. I samme periode har børsen steget 7,27 prosent.