Norges Bank fikk kraftig kritikk da det ble kjent at en Oljefond-forvalter lå an til å få et honorar på hele 900 millioner kroner. Nå innrømmer banken at manglende bonustak ikke var en forglemmelse.Direktør Yngve Slyngestad i NBIM ville ha lavere honorarer i bunn. Og Ifølge Norges Bank er manglende bonustak en konsekvent strategi for å unngå skyhøye forvaltninghonorar.- De fleste forvaltningsavtalene har et tak, men det er ikke alltid. Andelen som har dette varierer og det er ulike årsaker til det, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Sjølie i Norges Bank til Finansavisen.De fleste av de rundt 50 forvalterne av Oljefondet har et tak i forvaltningshonoraret, men det foreligger fortsatt en del forvaltningsavtaler uten bonustak opplyser banken.- Man må gi noe for å få noe, og da kan det være at vi oppnår lavere faste honorarer mot at forvalteren ikke har en cap(tak), sier Sjølie.