Oslo Børs er i fint driv torsdag, og hovedindeksen stiger i skrivende stund 0,75 prosent til 402,44.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 2.371 millioner kroner.
Få med deg dagens utgave av HegnarTV klokken 16.05 med gjest Henrik Schultz, analytiker fra Argo Securities. Hva syns han om de ferske Orkla-tallene og hvor går veien videre for REC?Europa oppArtikkelen fortsetter under bildet.Oljeprisen flat onsdagens lagerrapportArtikkelen fortsetter under bildet.DnB NOR straffes etter tall resultat etter skatt på 3.038 millioner kronerLes DnB NOR-rapporten her resultat etter skatt på 3.112 millioner kronerLes Orkla-rapporten herArtikkelen fortsetter under bildet.REC korrigerer opp tallene som ble lagt frem i går Potash har lagt frem knalltallArtikkelen fortsetter under bildet.Noreco til topps Noreco forbedret resultatet kraftigLes Noreco-rapporten her maksimere aksjonærverdierArtikkelen fortsetter under bildet. Aktiv Kapital Blom jakt etter pasienter til fase III-studie.IT-knøtt til bunns kvartalstallMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserEuropa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen.
Oslo følger dermed resten av Europa, der investorene oppmuntres av gode selskapsresultater i teknologi, for eksempel fra Dassault Systemes, som stiger 7-8 prosent. Gruvesektoren viser også vei, hjulpet av stigende metallpriser og en dollar som svekker seg.- Selskapsresultatene har vært oppmuntrende, og markedssentimentet er fortsatt relativt robust, sier aksjestrateg Henk Potts hos Barclays Wealth til Reuters.Tyske DAX stiger 0,6 prosent, franske CAC 40 0,7 prosent og britiske FTSE 100 0,9 prosent. Oljeprisen stiger marginalt, og Brent desember-olje handles nå til 83,31 dollar, opp åtte cent i dagens handel, sammenlignet med rundt 82 dollar da Oslo Børs stengte i går.WTI-oljen er omtrent uendret på 81,97 dollar.Ekspertene peker på den svakere dollaren.- Investorer sitter på gjerdet fordi de venter på neste ukes Fed-møte og de amerikanske mellomvalgene, sier Serene Lim, energistrateg i Australia & New Zealand Banking Group i Singapore, til Bloomberg.Hun karakteriserer fra DOE som ganske "bullish".Statoil stiger rundt én prosent til 126,90 kroner. Vi er inne i høysesongen for selskapsresultater, og i morges la både DnB NOR og Orkla frem tall.DnB NOR meldte om et i 3. kvartal, mot 1.760 millioner kroner i samme periode i fjor. Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 2.865 millioner kroner.Markedet reagerer med å sende aksjen ned 1,5 prosent til 81,75 kroner.Orkla la på sin side frem et i 3. kvartal, mot 481 millioner kroner i samme periode året før. Her var det ventet et resultat på 2.871 millioner kroner.Markedet reagerer med å sende aksjen ned 0,2 prosent til 56,40 kroner. Ellers blant tungvekterne merker vi oss at REC korrigerer opp 2,65 prosent til 21,30 kroner, etter å ha blitt straffet for .DnB NOR-analytiker Einar Kilde Evensen sier til Finansavisen i dag at selskapet var beskjedent i sin guiding, og venter sterkt forbedrede resultater i 4. kvartal.Yara stiger 1,5 prosent til 295,70 kroner, etter at konkurrenten . Storebrand er opp 3,1 prosent til 40,50 kroner, mens Frontline trekker opp 2,2 prosent til 164,50 kroner. sammenlignet med samme periode i fjor og meldte om et resultat etter skatt på 167 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot minus 134,1 millioner kroner i samme periode året før.Videre sier Noreco-sjef Scott Kerr torsdag at selskapet vurderer salg for å .- Det er et klart misforhold mellom verdien av selskapet og våre underliggende verdier. Vi mener selskapet er verdt mye mer enn det som er reflektert i dagens kurs, sa han ifølge Reuters under presentasjonen torsdag.Markedet reagerer med å sende aksjen opp 14,8 prosent til 16,70 kroner. Bare Transeuro stiger mer - 21,4 prosent.Andre tallfremleggere er også høyt oppe på vinnerlisten. stiger 8,1 prosent til 41,50 kroner, mens klatrer 6,6 prosent til 3,56 kroner.Aker BioMarine er dessuten opp 7,0 prosent. Datterselskapet Trygg Pharma melder i dag om at det er på Hurtigruten klatrer 6,6 prosent til 4,19 kroner. Taperlisten toppes av Nio Security, som er ned 9,1 prosent til 2,00 kroner. Nærmest følger NattoPharma, som går tilbake med 8,1 prosent til 1,70 kroner.Axis-Shield er ned 6,4 prosent til 24,80 kroner, mens Telio og Maritime Industrial Services faller 5,0-5-6 prosent. Telio la også frem i dag.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 26,35 prosent i HRG (Hurtigruten).Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .