Noreco til topps på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs er godt inne i positivt terreng torsdag. Noreco viser vei og stiger nesten 15 prosent, mens REC korrigerer opp etter gårsdagens fall.

Børsen. Foto: Berit Roald / SCANPIX

Oslo Børs er i fint driv torsdag, og hovedindeksen stiger i skrivende stund 0,75 prosent til 402,44.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 2.371 millioner kroner.Få med deg dagens utgave av HegnarTV klokken 16.05 med gjest Henrik Schultz, analytiker fra Argo Securities. Hva syns han om de ferske Orkla-tallene og hvor går veien videre for REC?Europa opp Oslo følger dermed resten av Europa, der investorene oppmuntres av gode selskapsresultater i teknologi, for eksempel fra Dassault Systemes, som stiger 7-8 prosent. Gruvesektoren viser også vei, hjulpet av stigende metallpriser og en dollar som svekker seg.- Selskapsresultatene har vært oppmuntrende, og markedssentimentet er fortsatt relativt robust, sier aksjestrateg Henk Potts hos Barclays Wealth til Reuters.Tyske DAX stiger 0,6 prosent, franske CAC 40 0,7 prosent og britiske FTSE 100 0,9 prosent.Artikkelen fortsetter under bildet.Oljeprisen flat Oljeprisen stiger marginalt, og Brent desember-olje handles nå til 83,31 dollar, opp åtte cent i dagens handel, sammenlignet med rundt 82 dollar da Oslo Børs stengte i går.WTI-oljen er omtrent uendret på 81,97 dollar.Ekspertene peker på den svakere dollaren.- Investorer sitter på gjerdet fordi de venter på neste ukes Fed-møte og de amerikanske mellomvalgene, sier Serene Lim, energistrateg i Australia & New Zealand Banking Group i Singapore, til Bloomberg.Hun karakteriserer onsdagens lagerrapport fra DOE som ganske "bullish".Statoil stiger rundt én prosent til 126,90 kroner.Artikkelen fortsetter under bildet.DnB NOR straffes etter tall Vi er inne i høysesongen for selskapsresultater, og i morges la både DnB NOR og Orkla frem tall.DnB NOR meldte om et resultat etter skatt på 3.038 millioner kroner i 3. kvartal, mot 1.760 millioner kroner i samme periode i fjor. Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 2.865 millioner kroner.Markedet reagerer med å sende aksjen ned 1,5 prosent til 81,75 kroner.Les DnB NOR-rapporten her Orkla la på sin side frem et resultat etter skatt på 3.112 millioner kroner i 3. kvartal, mot 481 millioner kroner i samme periode året før. Her var det ventet et resultat på 2.871 millioner kroner.Markedet reagerer med å sende aksjen ned 0,2 prosent til 56,40 kroner.Les Orkla-rapporten herArtikkelen fortsetter under bildet.REC korrigerer opp Ellers blant tungvekterne merker vi oss at REC korrigerer opp 2,65 prosent til 21,30 kroner, etter å ha blitt straffet for tallene som ble lagt frem i går .DnB NOR-analytiker Einar Kilde Evensen sier til Finansavisen i dag at selskapet var beskjedent i sin guiding, og venter sterkt forbedrede resultater i 4. kvartal.Yara stiger 1,5 prosent til 295,70 kroner, etter at konkurrenten Potash har lagt frem knalltall. Storebrand er opp 3,1 prosent til 40,50 kroner, mens Frontline trekker opp 2,2 prosent til 164,50 kroner.Artikkelen fortsetter under bildet.Noreco til topps Noreco forbedret resultatet kraftig sammenlignet med samme periode i fjor og meldte om et resultat etter skatt på 167 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot minus 134,1 millioner kroner i samme periode året før.Les Noreco-rapporten her Videre sier Noreco-sjef Scott Kerr torsdag at selskapet vurderer salg for å maksimere aksjonærverdier.- Det er et klart misforhold mellom verdien av selskapet og våre underliggende verdier. Vi mener selskapet er verdt mye mer enn det som er reflektert i dagens kurs, sa han ifølge Reuters under presentasjonen torsdag.Markedet reagerer med å sende aksjen opp 14,8 prosent til 16,70 kroner. Bare Transeuro stiger mer - 21,4 prosent.Artikkelen fortsetter under bildet. Andre tallfremleggere er også høyt oppe på vinnerlisten. Aktiv Kapital stiger 8,1 prosent til 41,50 kroner, mens Blom klatrer 6,6 prosent til 3,56 kroner.Aker BioMarine er dessuten opp 7,0 prosent. Datterselskapet Trygg Pharma melder i dag om at det er på jakt etter pasienter til fase III-studie. Hurtigruten klatrer 6,6 prosent til 4,19 kroner.IT-knøtt til bunns Taperlisten toppes av Nio Security, som er ned 9,1 prosent til 2,00 kroner. Nærmest følger NattoPharma, som går tilbake med 8,1 prosent til 1,70 kroner.Axis-Shield er ned 6,4 prosent til 24,80 kroner, mens Telio og Maritime Industrial Services faller 5,0-5-6 prosent. Telio la også frem kvartalstall i dag.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 26,35 prosent i HRG (Hurtigruten).Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.