Det sier lederen for LO-forbundet Industri Energi, Leif Sande, til NTB. Han har tidligere henvendt seg direkte til næringsminister Trond Giske med anmodning om et statlig engasjement for å sikre at denne nye delen av norsk metallurgisk industri får det livsgrunnlag som er nødvendig.- Selv om jeg ikke har fått noe direkte svar vet jeg at det er et utbredt ønske både i regjeringskretser og i industrien at solenergi skal bli en naturlig videreføring av norsk metallurgisk industri, sier Sande.Kommunikasjonsdirektør Finn Langeland i arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri sier det ikke er noen tilfeldighet at solcelleproduksjonen kom i Norge.- Det går en direkte linje fra smelteverkene til dagens solenergiproduksjon. Det viktige er at vi i Norge fører en industripolitikk som gir det handlingsrom vi trenger for å sikre fremtidig verdiskaping, sier Langeland.Det var Dagens Næringsliv som torsdag tolket situasjonen etter Recs kvartalspresentasjon over hele forsiden med tittelen «Soleventyret over i Norge». (©NTB)