Ny årsbeste på Oslo Børs

Oslo Børs stiger til det høyeste nivået på over to år.

Børsen. Foto: Berit Roald / SCANPIX

Det er god driv på børsen i ettermiddag. Hovedindeksen løftes 1,1 prosent til 403,66. Man må helt tilbake til 2. september 2008 for å finne en høyere sluttnotering.Børsen får drahjelp av positive amerikanske jobless claims-tall og stigende oljepriser.Tall fra amerikanske myndigheter viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt fra 455.000 reviderte personer (opprinnelig meldt 452.000) per 16. oktober til 434.000 per 23. oktober. Det var på forhånd ventet 455.000 førstegangssøkere, ifølge vår egen makrokalender.Brent-olje med levering i desember stiger 0,7 prosent til 83,80 dollar fatet.Aksjer som REC, Telenor og Yara er opp rundt to prosent. Statoil stiger 1,1 prosent.DnB NOR faller derimot 1,3 prosent på kvartalstall.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.