Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 1,03 prosent før den sluttet på 401,96 poeng, hvilket er årets høyeste sluttnotering. Det ble omsatt aksjer for 5,26 milliarder kroner.- Jeg tror vi kommer til å se at hovedindeksen beveger seg opp til mellom 410 og 430 poeng innen utgangen av året. Det eneste som kan ødelegge er om vi får noen svært negative makro-overraskelser, sier aksjestrateg Kim Evjenth i Argo Securities til Reuters.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i desember, har gått opp 0,42 prosent og står nå i 83,31 dollar. Analytiker i Bayerngas, Lill Sandvik, spår oljepriser under dagens nivå i lang tid fremover, skriver Finansavisen.Ifølge avisen har lave investeringer i ny kapasitet, samt forventninger om økt etterspørsel fått flere analytikere til å spå oljeprisen i 100 dollar til neste år, etter at den stort sett er blitt handlet til mellom 70 og 80 dollar så langt i år.Giganten Statoil kunne vise til en oppgang på 0,79 prosent før aksjen sluttet på 127,10 kroner. Oppturen fortsetter for børsferskingen Statoil Fuel & Retail. Fredag endte aksjen på 40,50 kroner, etter å ha startet på 39 kroner. I dag sluttet aksjen på 41,90 kroner etter en oppgang på ytterligere 3,46 prosent. Telenors datterselskap Grameenphone for tredje kvartal. Selskapet endte opp med en EBITDA på 892 millioner kroner, sammenlignet med 830 millioner kroner i samme periode i fjor. På forhånd hadde analytikerne ventet en EBITDA på 803 millioner kroner.Telenor klatret 2,57 prosent før den sluttet på 91,75 kroner. BWG Homes gikk opp 8,63 prosent og endte på 21,40 kroner. Finansavisen skriver mandag at BWG-sjef Lars Nilsen nå venter at selskapet da aksjen stod i 40 kroner.- Vår ambisjon er å levere varene som før. Vi skal tilake der vi var og forventer en prising som reflekterer det, sier han til avisen. Solselskapet REC fikk en meget solid start på uken på Oslo Børs, og steg 4,39 prosent til 22,13 kroner. Den siste måneden har aksjen hevet seg nesten 13 prosent og grunnen til at også denne uken starter med opptur er blant annet bedre priser på wafer, mener analytiker Henrik Schultz i Argo Securities.- Dette blir kvartalet som det virkelig skal snu for REC og i tillegg har det kommet mye bra rundt waferprisene. Aksjen er volatil før kvartalstallene som folk posisjonerer seg for, sier Schultz til TDN Finans mandag.Men analytikeren ser mørke skyer som lurer i horisonten for REC - spesielt i Tyskland.- Det er strukturelle problemer i Tyskland nå som solenergi blir så stort at man overbelaster nettet i perioder. Dette er noe som man kommer til å komme tilbake til, sier analytikeren. Mandag ble det klart at Statskog har sikret seg selskapet Orklas såkalte Borregaard-skoger. Kjøpesummen landet til slutt på 1.725 millioner kroner, noe blant annet Høyre og Frp syns var alt for mye.Skogene skal være bokført til 300 millioner kroner i Orklas regnskaper og salget gir følgelig en gevinst på drøyt 1,4 milliarder kroner.Orkla steg 0,71 prosent til 56,50 kroner på nyheten.Olje- og gasselskapet, Panoro Energy melder mandag at de med en obligasjonsutstedelse til 140 millioner dollar. Per i dag har selskapet totalt utestående cirka 125 millioner dollar.Panoro-aksjen gikk opp 3,09 prosent før den sluttet på 5,68 kroner. Prosafe Production leverer mandag formiddag. Aksjen gikk opp 0,58 prosent til 17,50 kroner.Selskapet endte opp med et underskudd på 63,8 millioner dollar i forrige kvartal, mot 14 millioner dollar i samme periode i fjor. Driftsresultatet ble på minus 49,9 millioner dollar, sammenlignet med 30,8 millioner dollar i tredje kvartal 2009.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .