Nyheter løfter aksjer på rød børs

Selv om uken starter i rødt for mange av aksjonærene på Oslo Børs, er det enkelte som kan trekke på smilebåndet.

Foto: Scanpix
Børs

I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 0,59 prosent og står dermed i 394,25 poeng. Det er omsatt aksjer for 1,4 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i desember, har gått ned 0,62 prosent og står nå i 81,94 dollar. Giganten Statoil faller 0,47 prosent.Paal Karstensen i DnB NOR Markets er dagens gjest i økonominyhetene med Trygve Hegnar.Crew Crew Gold Corporation er på vei av børs meldes det mandag. Etter heleid datterselskap av Severstal vil kjøpe alle aksjene i selskapet som man ikke allerede eier. Aksjonærene blir tilbudt 4,65 dollar per aksje, som er identisk med kursen Severstal betalte for sin siste post på 43,21 prosent 14. september. Tilbudet tilsvarer 27,10 kroner. Crew stiger 10,83 prosent og omsettes nå for 26,60 kroner.DOF To datterselskaper av DOF ASA sikrer seg kontrakt verdt to milliarder kroner i Brasil meldes det mandag morgen. Norskan Offshore og DOF Subsea Brasil er selskapene som er tildelt tre femårs kontrakter med Petrobras for RSV skip. Nyheten sender DOF-aksjen opp 0,68 prosent.Badger Explorer Badger Explorer har i løpet av helgen gjennomført en ny vellykket test av oljeletingsverktøyet Badger Explorer.- Demonstrasjonen er utført ved boring med Badger Explorer-verktøyet, transport av borekaks og etablering av en tett plugg, alt under bakkenivå. Hele verktøyet har vært i operasjon under vann, heter det i em melding fra selskapet.Aksjen stiger 5,26 prosent på nyheten.Birdstep Birdstep Technology har mandag inngått en oppgraderingskontrakt av Orbyte med en stor europeisk mobilaktør. Kontrakten har ifølge meldingen en verdi på 1,4 millioner kroner, og omfatter leveranse av Orbyte 4G-utgaven og 90OAG1200 gateways.Birdstep faller likevel 2,54 prosent.Pliktig bud på Green Reefers Green Reefers stiger 25 prosent til 0,05 kroner mandag. Caiano AS mottok aksept for totalt 5.517.816 aksjer fredag, og er nå pliktig til å kjøpe de resterende aksjene i selskapet. Tilbudsprisen er på 0,05 kroner per aksje. Etter fredagens transaksjon eier Caiano og nærstående 55 prosent av aksjene i Green Reefers.Fred Olsen vil hente penger Fred Olsen-tvillingene Bonheur og Ganger Rolf vil hente penger i obligasjonsmarkedet. De vurderer å gjennomføre utstedelse av et usikret 3-års obligasjonslån i det norske obligasjonsmarkedet med Bonheur som utsteder og Ganger Rolf som garantist.Ganger Rolf faller 0,35 prosent, mens Bonheur-aksjen er ned 1,36 prosent.Det norske med funn Det norske oljeselskap melder mandag om et mindre gass-kondensatfunn på David-prospektet. Funnet et gjort i undersøkelsesbrønn 25/5-7, og Det norske har en eierandel på ti prosent på funnet.Aksjen er ned 0,44 prosent.Seadrill kjøper rigger Seadrill melder mandag at de har lagt inn ordre på to jacups, med opsjon på ytterligere fire. Ordren har en verdi på 384 millioner dollar, og opsjonen kan ta den samlede verdien over en milliard dollar.Seadrill faller i dag 0,17 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs