Oljeprisen løfter Oslo Børs

Flere kvartalsfremleggelser er i fokus tirsdag. Markedet sender cruiserederi ned rundt to prosent etter at selskapet utsatte sin tredjekvartalsrapport.

Oslo Børs. Foto: Scanpix

I kjølevannet nedgangen i de asiatiske markedene i morges, står Oslo Børs i svakt rødt tirsdag. Wall Street steg imidlertid mandag kveld.Rundt lunchtider står hovedindeksen i 401,77 poeng, ned 0,05 prosent, og det er hittil i dag omsatt verdipapirer for 2,7 milliarder kroner.Brent-oljen stiger svakt fra i morges, og handles i øyeblikket for 83,49 dollar fatet, ned 0,06 prosent. WTI-oljen faller 0,25 prosent til 82,31 dollar fatet.Subsea 7 faller på tall Subsea 7 melder tirsdag morgen om et resultat etter skatt på 53,3 millioner dollar i tredje kvartal, mot 87 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 51 millioner dollar.Driftsresultatet og topplinjen kom imidlertid inn under forventning.- Totalt sett er det en grei rapport, den skuffer litt på tredje kvartal, men de kan klare å ta tilbake det avviket i fjedre kvartal, så alt i alt en nøtytral rapport, men med litt nedside på 2011-estimatene på grunn av lav ordrebok, uttalte analytiker i Handelsbanken, Haakon Amundsen, etter resultatfremleggelsen.Subsea 7-aksjen er ned 1,05 prosent til 123,00 kroner.Opptur for Repant Panteselskapet Repant meldte i morges om et resultat etter skatt på minus 6,4 millioner kroner i tredje kvartal, sammenlignet med minus 6,2 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 10,4 millioner kroner, mot 9,4 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Det er i tråd med selskapets egne forventninger og planer.Markedet er fornøyd og sender Repant opp 3,85 prosent til 0,27 kroner.Repant-sjefen er gjest under økonominyhetene med Trygve Hegnar klokken 16:05 i ettermiddagFlere kvartalstall PCI Biotech melder om et resultat etter skatt på 1,9 millioner kroner i tredje kvartal, mot minus 3,3 millioner kroner i samme periode året før. Aksjen stiger 0,78 prosent til 38,80 kroner.Fred. Olsen Production stiger 1,60 prosent til 9,50 kroner på sine tall .Skiens Aktiemølle er ikke blant de hotteste selskapene på børsen, men investorene belønner i det minste aksjen med en oppgang på 11,76 prosent til 95,00 kroner etter resultatfremleggelsen .Telenor stiger 0,71 prosent til 92,50 kroner etter å ha lagt frem tall for sitt datterselskap DiGi.Sol-boom i USA Amerikanske myndigheter har gitt grønt lys til verdens største solenergiutbygging i Mojaveørkenen.Ifølge Bloomberg News er det ventet at 4,2 prosent av elektrisitetstilbudet i USA innen 10 år vil komme fra solenergi.REC er opp 0,50 prosent til 22,24 kroner.RCCL-utsettelse RCCL har utsatt resultatfremleggelsen fra tirsdag til onsdag, uten noen nærmere begrunnelse.Markedet liker dette dårlig, og sender aksjen ned 1,98 prosent til 203,40 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.