Fondet East Capital har 6,3 milliarder dollar under forvaltning, med fokus på Øst-Europa.Forvalter Aivaras Abromavicius i selskapet mener Russland-aksjer nå handles med alt for stor rabatt, skriver Finansavisen.- Den nåværende rabatten i Russland i forhold til andre fremvoksende økonomier, målt ved Bloomberg-konsensus, er den største siden 2004. Nå er rabatten 35 prosent, mot 10 prosent før krisen. Hvis vi skiller ut olje og gass, som prises lavt, og gjør det samme i Brasil, der Petrobras betyr mye, er rabatten fortsatt 25 prosent. Forskjeller av denne størrelsesorden kan ikke skyldes politisk risiko, sier Abromavicius.Han mener forholdene i Russland nå er meget stabile og at dette vil kunne gavne investorer i landet.- Inflasjonen er lav etter russiske forhold, rundt 6,5 prosent. Renten er den laveste noensinne, 7 prosent mot 13 prosent for et år siden. De to politiske lederne har en tilslutning på rundt 60 prosent. At Putin har det etter ti år år, er det meste noen har hatt i moderne tid i et sivilisert land, mener forvalteren.Han imidletid også farer ved å investere i Russland.- Mye kan gå galt. Den viktigste risikoen er definitivt oljeprisen. Tror du den faller til 60 dollar fatet, bør du holde deg unna det russiske markedet for øyeblikket og heller komme tilbake etter korreksjonen, mener Abromavicius.
Forvalteren sine to favorittaksjer i Russland er Bank Saint Petersburg og Transneft. Han har i tillegg tro på MHP i Ukraina.