REC-fiasko, men her selger Orkla på topp

- Det er nok dessverre slik at når det går så bra, så vil det forsterke Wiggens planer om salg.

Konsernsjef for Orkla Bjørn M. Wiggen (t.h.) og Roar Engeland under presentasjonen av 3.kvartals-resultat i Oslo konserthus. Foto: Berit Roald / Scanpix
Børs
Henrik Schultz, analytiker i Argo Securities, var gjest på gårsdagens Økonominyheter på HegnarOnline TV. Her kommenterte han blant annet .- Fryktelig vanskelig å si, men Elkem og REC kommer til å gå snart. Jeg tror de vil selge når REC er i 30 kroner, sa han.- Men det er jo en elendig investering uansett, skjøt redaktør Trygve Hegnar inn. Med Elkem er det annen historie, og her vil Orkla selge på topp, skriver DN.- Nå er det fullt kjør over hele fjøla, og vi kjører med 100 prosent kapasitet. (...) Det er nok dessverre slik at når det går så bra, så vil det forsterke Wiggens planer om salg (toppsjefen Bjørn, journ. anm), sier konserntillitsvalgt i Elkem Einar Støfringshaug.Analytikere tror ifølge avisen at Orkla kan få rundt 15 milliarder for Elkem.- Nå ser alle i markedet at resultatet har kommet, og kostnadssiden ser bra ut. Det kan være riktig å gjennomføre et salg nå, sier Nordeas Tore Østby.