REC-guiding skaper hodebry

Analytikerne klør seg i hodet over RECs guiding for fjerde kvartal. REC ser stabile priser og høyere volumer, men venter liten vekst i EBITDA-resultatet.

Konsernsjef Ole Enger i REC Foto: Iván Kverme/Finansavisen

REC presenterte onsdag morgen EBITDA-resultat på 827 millioner kroner sammenlignet med 450 millioner kroner i fjor og analytikernes forventninger på 728 millioner kroner.Hvorfor venter dere ikke en bedre utvikling på EBITDA-nivå i fjerde kvartal? Det var et av spørsmålene analytikerne stilte REC-ledelsen under dagens resultatpresentasjon.- Vi sier at EBITDA-resultatet vil bli litt bedre i fjerde kvartal, sammenlignet med tredje kvartal, men stopper der. Det er alltid vanskelig å guide, sa CEO Ole Enger. Han gjentok at REC venter stabile priser og større volumer, men poengterte at silangass-salget er ventet å falle og at dette er en profitabel geskjeft for selskapet.Les også: Nytt milliard-tap for REC Se hele opptaket av resultatpresentasjonen her!