Rød børsdag i Europa

Det var ikke mye entusiasme å spore på de europeiske børsene fredag.

En trader handler aksjer på DAX, børsen i Frankfurt - Foto: AP
Børs

Det ble en rød fredag på de viktigste børsene i Europa. I London falt FTSE 100-indeksen 0,29 prosent, CAC 40-indeksen i Paris gikk ned 0,24 prosent mens den tyske DAX-indeksen opplevde en nedgang på 0,10 prosent.Tilliten i næringslivet i Tyskland, representert ved den såkalte IFO-indeksen, steg fra 106,8 i september til 107,6 i oktober.Ifølge Reuters var det ventet en indeks på 106,5.Hele IFO-rapporten for oktoberIFO-indeksen IFO-indeksen består av to underindekser som måler henholdsvis virksomhetenes vurdering av den nåværende situasjon og forventninger til fremtiden. Ifo-instituttet spør i denne forbindelse rundt 7.000 tyske bedriftsledere om den nåværende og fremtidige utsikt for produksjon, lageroppbygging, ordre, priser og sysselsetting. Ifo-indeksen måles med 2000 som basisår og er sesongjustert.

Nyheter
Børs