Rødt på Oslo Børs

Oslo Børs greier ikke å holde seg over 400 poeng. Investor Øystein Stray Spetalen lemper ut aksjer for 186 millioner kroner.

Børs

I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 0,19 prosent og står dermed i 398,87 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 2,8 milliarder kroner. Børslokomotivet Statoil bidrar i negativ retning etter at aksjen faller 0,71 prosentOlje Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i desember, har gått opp 0,87 prosent og står nå i 82,54 dollar. Utviklingen skjer ifølge Reuters som en konsekvens av lavere dollar, og i tillegg signaliserte gårsdagens jobless claims og Philly Fed-indeks at USAs økonomi trenger ytterligere stimuli.Stigende Asia-børser fredag har også gitt støtte.- I de siste 3-4 månedene har vi sett et stort fall i dollaren, og nå ser mange at det er på tide med en rekyl, eller en korreksjon. Men hvis Fed legger frem store stimulipakker i november, vil det sende dollaren enda lavere, råvareansvarlig Ken Hasegawa hos det japanske meglerhuset Newedge.Aker Solutions skuffet I oljeservice skuffet Aker Solutions i morges med sine tall for 3. kvartal . Markedet reagerer med å sende aksjen ned, men den har hentet seg inn og kan nå vise til en oppgang på 1,51 prosent.Selskapet har også overført eierskapet i datterselskapet Aker Marine Contractors til Singapore-selskap for milliardbeløp.Seadrill Det er også verdt å nevne at Seadrill faller 1,02 prosent etter utstedelse av konvertible obligasjoner for 3,8 milliarder kroner i går. Styremedlem Tor Olav Trøim ser en ny 5-årig supersyklus, ifølge et oppslag i Finansavisen.Frisk debutant Børsdebutant Statoil Fuel & Retail åpner friskt, og stiger 3,85 prosent til 40,50 kroner. Det er snart gjort 2.400 handler i aksjen, som startet på 39 kroner.Statoil solgte 40 prosent av aksjene i selskapet, og hentet 4,68 milliarder kroner før evt. utøvelse av overtildelingsopsjon.Flere av toppene i Statoil Fuel & Retail tegnet seg også for aksjer.Salmar, Bakkafrost og Spetalen Ellers merker vi oss at Salmar har kjøpt 10.633.857 aksjer i Bakkafrost til kurs på 46,50 kroner per aksje, og dermed er oppe i 21,76 prosent av aksjene i selskapet. Bakkafrost faller 1,1 prosent.Fredag kommer meldingen om at investor Øystein Stray Spetalen har solgt alle sine aksjer i Bakkafrost.Spetalen satt på fire millioner aksjer i selskapet, men har nå kvittet seg med samtlige til en kurs på 46,50 kroner, noe som betyr at han frigjør 186 millioner kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs