Seadrill kjøper rigger

Seadrill har lagt inn ordre på to jacups, med opsjon på ytterligere fire. Prislappen kan til sammen komme på over en milliard dollar. (Oppdatert kl. 08.55)

Alf C Thorkildsen, CEO i Seadrill - Foto: Finansavisen
Børs

Seadrill har lagt ordre på to jackups fra Sembcorp, med opsjon på ytterligere fire jackups, opplyses det i en melding, ifølge TDN Finans.Ordren har en verdi på 384 millioner dollar, og opsjonen kan ta den samlede verdien over en milliard dollar.De to første kontraktene er ifølge nyhetsbyrået for levering i fjerde kvartal 2012 og første kvartal 2013.- Disse riggene vil posisjonere oss for videre vekst i et stadig viktigere markedssegment, som kan gi ytterligere vekstmuligheter og inntjeningsvekst for Seadrill, sier konsernsjef i Seadrill, Alf C. Thorkildsen, i en kommentar.Selskapet vil finansiere riggene med kontantstrøm og eksisterende gjeld, i tillegg til at provenyet fra salget av "West Larissa" vil kunne dekke deler av investeringen, forteller investorkontakt i Seadrill, Jim Dåtland, til TDN Finans.

Nyheter
Børs