Skuffende tall og pause etter voldsom oppgang

Oslo Børs holder seg over 400 onsdag. Tre giganter var tidlig kraftig ned, men REC og Aker Solutions henter seg nå litt inn igjen. En annen aksje steg så kraftig at det ble innført børspause.

Foto: Finansavisen
Børs
Oslo Børs åpnet ned og hovedindeksen var, etter en drøye halvannen timen, ned 0,26 prosent til 402,55.Man var på et tidspunkt ned nesten 0,60 prosent. Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 2.051 millioner kroner.Børsgigantene REC, Aker Solutions og Norsk Hydro trakk hovedindeksen nedover tidlig, men nå har de to sistnevnte bedret seg noe på børsen, og dermed ser det litt lysere ut generelt.For Norsk Hydro er nedturen dog fremdeles solid, og aksjen faller 2,30 prosent til 36,51 kroner på Også som skuffet noe, og solselskapet greide ikke å unngå et nytt milliardtap etter skatt. onsdag, i likhet med REC la frem et resultat etter skatt på -896 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot -1.008 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på -176 millioner kroner.Storebrand meldte om et resultat etter skatt på 589 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot 812 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 601 millioner kroner.Også Telenor presenterte onsdag, og selskapet kom godt ifra det.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 1.771 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot 3.786 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 1.783 millioner kroner.Blant vinnerne på børsen akkurat nå finner man DiaGenic, som stiger 23,52 prosent til 0,84, uten at det er kommet noen nyheter onsdag.Klokken 09.20 ble det også innført børspause i aksjen, men den ble opphevet igjen klokken 09.35.RCCL, REC og Telenor er til nå de mest omsatte aksjene.Oljeprisen faller noe onsdag morgenOljeprisen faller onsdag morgen, og prisen er nå lavere enn da Oslo Børs stengte sine dører tirsdag ettermiddag.Brent for levering i november omsettes nå til 82,87 dollar, ned 0,93 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 1,03 prosent til 81,70 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 83,55 dollar fatet.- Olje fortsetter å reagere på bevegelser i dollarkursen. Med sesongmessig vedlikehold og driftsstans i raffinerier, ville jeg vente en viss oppbygning av oljelagrene, sier Ben Westmore, energiøkonom i National Australia Bank Ltd i Melbourne, til Bloomberg News.(Mer under bildet)Richard Ross, teknisk analytiker i Auerbach & Grayson i New York mener tirsdag var en viktig dag for utviklingen i oljeprisen, da oljen steg til tross for en sterkere dollar.- Det er generell etterspørsel etter råvarer. Historien handler om mer enn dollar. Dette selv om den amerikanske valutaen stadig er en kritisk side ved prisbevegelsene, sier Ross til MarketWatch.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene steg med 6,4 millioner fat i forrige uke til 371,2 millioner fat.Bensinlagrene falt i samme periode med 1,8 millioner fat til 222,9 millioner fat, mens lagrene for destilater styrket seg med 0,8 millioner fat.Utnyttelsesgraden for raffineriene i prosent steg med ett prosentpoeng.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .