Skuffende tall og pause etter voldsom oppgang

Oslo Børs holder seg over 400 onsdag. Tre giganter var tidlig kraftig ned, men REC og Aker Solutions henter seg nå litt inn igjen. En annen aksje steg så kraftig at det ble innført børspause.

Foto: Finansavisen

Oslo Børs åpnet ned og hovedindeksen var, etter en drøye halvannen timen, ned 0,26 prosent til 402,55.Man var på et tidspunkt ned nesten 0,60 prosent. Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 2.051 millioner kroner.Få med deg dagens utgave av HegnarTV klokken 16.05 med gjest Trevor Neil fra BetaGroup i London. Neil er en av Europas fremste eksperter på teknisk analyse. Børsgigantene REC, Aker Solutions og Norsk Hydro trakk hovedindeksen nedover tidlig, men nå har de to sistnevnte bedret seg noe på børsen, og dermed ser det litt lysere ut generelt.For Norsk Hydro er nedturen dog fremdeles solid, og aksjen faller 2,30 prosent til 36,51 kroner på skuffende kvartalstall. Også REC la frem tall som skuffet noe, og solselskapet greide ikke å unngå et nytt milliardtap etter skatt. Storebrand la også frem tall onsdag, i likhet med Norwegian Property. REC la frem et resultat etter skatt på -896 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot -1.008 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på -176 millioner kroner.Storebrand meldte om et resultat etter skatt på 589 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot 812 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 601 millioner kroner.Også Telenor presenterte sine tall for tredje kvartal onsdag, og selskapet kom godt ifra det.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 1.771 millioner kroner i 3. kvartal 2010, mot 3.786 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 1.783 millioner kroner.Statoil er så langt ned 0,31 prosent til 126,10 kroner.Blant vinnerne på børsen akkurat nå finner man DiaGenic, som stiger 23,52 prosent til 0,84, uten at det er kommet noen nyheter onsdag.Klokken 09.20 ble det også innført børspause i aksjen, men den ble opphevet igjen klokken 09.35.RCCL, REC og Telenor er til nå de mest omsatte aksjene.Oljeprisen faller noe onsdag morgenOljeprisen faller onsdag morgen, og prisen er nå lavere enn da Oslo Børs stengte sine dører tirsdag ettermiddag.Brent for levering i november omsettes nå til 82,87 dollar, ned 0,93 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 1,03 prosent til 81,70 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 83,55 dollar fatet.- Olje fortsetter å reagere på bevegelser i dollarkursen. Med sesongmessig vedlikehold og driftsstans i raffinerier, ville jeg vente en viss oppbygning av oljelagrene, sier Ben Westmore, energiøkonom i National Australia Bank Ltd i Melbourne, til Bloomberg News.(Mer under bildet)Richard Ross, teknisk analytiker i Auerbach & Grayson i New York mener tirsdag var en viktig dag for utviklingen i oljeprisen, da oljen steg til tross for en sterkere dollar.- Det er generell etterspørsel etter råvarer. Historien handler om mer enn dollar. Dette selv om den amerikanske valutaen stadig er en kritisk side ved prisbevegelsene, sier Ross til MarketWatch.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene steg med 6,4 millioner fat i forrige uke til 371,2 millioner fat.Bensinlagrene falt i samme periode med 1,8 millioner fat til 222,9 millioner fat, mens lagrene for destilater styrket seg med 0,8 millioner fat.Utnyttelsesgraden for raffineriene i prosent steg med ett prosentpoeng.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.