Statoil opp på knallsterk børs

Oslo Børs fortsetter den positive utviklingen onsdag i takt med en stigende og sterk oljepris. Oljeselskapet Statoil er hittil i dag den mest omsatte aksjen.

Statoils logo - Foto: Statoil
Børs

Oslo Børs forsetter oppgangen onsdag, og kl.12 er hovedindeksen opp 1,08 prosent til 388,93 poeng.Børsen er med det på sitt høyeste nivå siden 27. april i år. Da var bestenotering 392,62.Oljeprisen steg fra start onsdag og er minimalt ned. Prisen på det sorte gull er nå høyere enn da Oslo Børs stengte sine dører tirsdag ettermiddag.Brent for levering i november omsettes nå til 84,75 dollar, ned 0,11 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,02 prosent til 82,8 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 84 dollar fatet.Bloomberg forklarer prisoppgangen med Bank of Japan sitt overraskende rentekutt tirsdag samt det at Australia ikke hevet sin rente.Statoil er så langt opp 2,38 prosent til 128,60 kroner. Aksjen ble tidligere i dag tatt inn på Morgan Stanleys overweight-anbefaling.Kursmålet er satt til 185 kroner, noe som betyr at meglerhuset tror aksjen kan ha en oppside på solide 47 prosent.- Vi mener dette er tiden for å kjøpe Statoil ettersom den relative svekkelsen i aksjekursen de senest fire månedene har åpnet opp et attraktivt inngangspunkt ettersom vi er på vei in mot en driftmessig sterkere fjerde/første kvartal, skriver meglerhuset i en oppdatering.Kl.16.30 i dag kommer ukestallene fra det amerikanske energidepartementet DOE.Aksjer i motbakkeEnkelte aksjer sliter imidlertid tungt denne onsdagen. Selskapet Shine faller 38,46 prosent til 3,20 kroner og siger dermed noe tilbake etter strålende oppgang tirsdag.ContextVision er omsatt 23 ganger og faller 25,57 prosent til 16,30 kroner. Også NattoPharma, Camillo Eitzen & Co, Diagenic og Crew Gold Corporation er høyt oppe på taperlisten.Blant de aksjene som stiger mest finner man Navamedic, Transeuro Energy Corporation, Repant. Aksjene stiger henholdsvis 10,60, 8,33 og 8,30 prosent.19 av 25 stigerBlant de store og mest omsatte finner vi Statoil, Telenor, PGS, Norsk Hydro og Yara. Det er få av de mest omsatte aksjene som faller på den knallblå børsen, med unntak av Telenor, DnB NOR, REC, Prosafe, Tomra og Norwegian. Aksjene faller mellom 0,3 og 1,8 prosent.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 3,49 milliarder kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs