Studentenes aksjetips

NHH-studenter har klare ambisjoner om opprykk. Her er deres store favoritt på Oslo Børs.

Fra venstre: Casper Bolle, Eirik E. Nerheim og Ståle Gikling i NHH-laget 12. Jægerbataljon. Fraværende: Kasper Fellkjær. Foto: Unge Aksjonærer.
Børs
Tre uker før sluttstrek settes i høstens runde av "Studenter på børs" leder Up n Go fra Høyskolen i Sør-Trøndelag Eliteserien fortsatt, med en avkastning (før børsåpning i dag) på drøyt 10,3 prosent til 1.110.334 kroner.På 2. plass ligger Treidinburgh Holdings fra Universitetet i Oslo, med en avkastning på drøyt 8,8 prosent til 1.088.426 kroner, mens T.A. Invest - også de fra Høyskolen i Sør-Trøndelag - er å finne på siste pallplass med pluss 4,5 prosent avkastning og 1.045.289 kroner.I AksjeNorge-ligaen har The Peril Invest fra Handelshøyskolen i Bodø nå tatt føringen med drøye 8,5 prosent avkastning og 1.085.749 kroner. Jentoft Business Academy - også de fra Handelshøyskolen i Bodø - holder på sin ledelse i 2. divisjon, etter at deres fiktive million har økt drøye 21,2 prosent til 1.212.090 kroner.
Telenor er favoritten på NHH
Finansavisen har tatt en prat med NHH-laget 12. Jægerbataljon, som ligger på 11. plass i 2. divisjon. De satser sterkt på opprykk til neste semester. Laget trekker frem Telenor som sin favoritt.- I år har inntjeningen til Telenor vært mer enn god nok. Våre prediksjoner for fremtidig inntjening er også lovende. Telenor har heller ingen problemer knyttet til nedbetaling av gjeld. Totalt ser vi en oppside i aksjen på 20-25 prosent, selv om vi er noe usikre på hvor fort denne prisingen vil skje. Vi synes likevel at det fundamentale ved selskapet er slående bra, og selskapet får derfor en fortjent plass i vår portefølje, sier lagmedlem Ståle Gikling.Ifølge samme Gikling er lagets analysetilnærming en blanding av fundamental-, teknisk- og atferdsanalyse.- Jeg er en hardnakket tilhenger av fundamentalanalyse, mens Eirik (E. Nerheim) er ekspert på økonometri - og Casper (Bolle) liker å trekke inn både teknisk analyse og fundamentalanalyse. Kasper (Fellkjær) er veldig oppdatert på nyhetsbildet og pleier å tolke hvordan aktørene i markedet vil forholde seg til nyheter, sier han.