Surere stemning på Wall Street

Etter en positiv åpning, har stemningen snudd blant investorene på Wall Street. Her er aksjene som utmerker seg - på godt og vondt. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her (oppdatert 18.20).

To glade tradere på Wall Street - Foto: AP

De amerikanske børsene holder seg i negativt terreng. Dow Jones faller 0,5 prosent, Nasdaq 0,4 prosent, mens S&P 500 er ned 0,3 prosent.3M tynger industrisektoren, og faller så mye som 6,8 prosent etter å ha kuttet guidingen for helårsresultatet i 2010. Motorola og Exxon Mobil er imidlertid lyspunkter blant tallfremleggerne. De stiger hhv. 1,85 og 0,8 prosent.- Jo mer markedet går opp, desto mer vil investorene vegre seg for å øke risikoen, sier president Alan Lancz i Alan B. Lancz & Associates i Toledo, Ohio, til Reuters.Han påpeker at investorer vil være forsiktige med å ta store veddemål før Feds forventede kvantitative lettelser - og valgene til den amerikanske kongressen neste uke.- Investorer kan komme tilå ta ned risikoen, og ta litt gevinst, ettersom markedet har steget ganske bra de to siste månedene, sier Lancz videre.Klokken 16.30Stemningen snur på Wall Street. Dow Jones er nå ned 0,2 prosent, Nasdaq 0,35 prosent og S&P 500 0,15 prosent.Ifølge Reuters er det teknologi og industri som trekker ned.Åpningen Det har vært en positiv start på det amerikanske aksjemarkedet. Ett minutt etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått opp 0,45 prosent og står i 2.514,50 poeng mens Dow Jones står i 11.162,08 poeng etter en oppgang på 0,31 prosent.Utviklingen kan du følge her.Jobless claims Tall fra amerikanske myndigheter viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt fra 455.000 reviderte personer (opprinnelig meldt 452.000) per 16. oktober til 434.000 per 23. oktober. Det var på forhånd ventet 455.000 førstegangssøkere, ifølge vår egen makrokalender.Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd (continuing claims) i USA falt fra reviderte 4,478 millioner til 4,356 millioner personer. Det løpende gjennomsnittet for de fire siste ukene falt fra 458.750 til 453.250.