Tall preger negativ børs

Oslo Børs har snudd ned, men PGS er lyspunktet etter å ha lagt frem kvartalstall.

PGS-sjefen Jon Erik Reinhardsen - Foto: Selskapet

Oslo Børs har falt tilbake etter en positiv start. Like før klokken 12 er hovedindeksen ned 0,5 prosent til 400,65, mens omsetningen har kommet opp i to milliarder kroner.Oljeprisen faller PMI-tall fra Kina løftet oljeprisen tidligere i dag, men nå er den på defensiven. Brent desember-olje handles for 83,07 dollar fatet - ned 0,5 prosent. WTI-oljen handles for 81,47 dollar fatet, ned 0,9 prosent.- PMI-tallene fra Kina viser at industrisektoren akselererer, og det vil resultere i sterkere oljeetterspørsel. (...) Dette vil gi fortsatt støtte til oljeprisene, sier analytiker Michelle Kwek i Informa Global Markets i Singapore til Reuters.Statoil faller 0,5 prosent til 126,40 kroner.Salmar over milliarden Oppdrettsselskapet SalMar solgte for over milliarden i 3. kvartal, men inntjeningen var svakere enn ventet. Aksjen stiger 2,6 prosent til 58,50 kroner på Oslo Børs.SalMar-sjef Leif Inge Nordhammer er for øvrig gjest i Økonominyhetene på HegnarOnline TV fredag. Sendingen begynner 13.30.PGS trekker opp på rapport PGS er et av de største lyspunktene med en oppgang på 1,3 prosent til 73,70 kroner i kjølvannet av kvartalsrapporten. Denne viste at selskapet tapte penger - omtrent som ventet - i 3. kvartal. PGS-rapporten her.Det er omsatt PGS-aksjer for nesten 300 millioner kroner, noe som sender seismikkselskapet til topps på omsetningsoversikten.Flere tallfremleggere i fokus En rekke selskaper har lagt frem tall i morgentimene, og det preger bildet. PSI Group , faller 6,7 prosent etter at selskapet snudde minus til pluss i 3. kvartal.Simtronics , som firedoblet sine tap i 3. kvartal, er ned 6,5 prosent til 1,59 kroner.Diagenic faller 8,2 prosent til 90 øre på sine tall.Fred. Olsen Energy la frem en bunnlinje over forventning, men driften skuffet noe. Markedet reagerer med å sende aksjen ned 0,7 prosent til 220,20 kroner.I andre enden korrigerer Spectrum, med Øystein Stray Spetalen på eiersiden, opp 11,1 prosent til 10 kroner etter kraftig fall i torsdag.Av øvrige tallfremleggere finner vi Medi-Stim, som trekker opp 6,5 prosent til 24,50 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.