USAs finansminister Timothy Geithner har møtt kinesiske ledere for å diskutere økonomiske spørsmål. Trolig ble også den betente valutastriden mellom USA og Kina tatt opp.Geithner, som kom rett fra G20-møtet i Sør-Korea, hadde søndag samtaler med Kinas visestatsminister Wang Qishan i Qingdao øst i landet. De to er spesialrepresentanter for sine respektive presidenter i økonomiske spørsmål som berører USA og Kina.- De to partene utvekslet synspunkter på amerikansk-kinesiske, økonomiske forbindelser og på forberedelsene til G20-toppmøtet i Seoul, heter det i en knapp uttalelse etter samtalene.De to diskuterte etter alt å dømme blant annet striden rundt verdien på den kinesiske valutaen yuan. USA mener Kina holder yuanens verdi kunstig lav for å skaffe seg handelsfordeler. Også Kinas enorme handelsoverskudd bekymrer USA, som ønsker at landet skal gjøre mer for å stimulere egen etterspørsel.Kina mener på sin side at USA fører en uansvarlig økonomisk politikk som skaper vansker for voksende økonomier.Frykten er stor for at den pågående valutastriden skal utvikle seg til en reell handelskrig.Geithner utsatte sist uke en rapport fra amerikanske folkevalgte om hvorvidt Kina manipulerer sin valuta for å skaffe seg handelsfortrinn. Han valgte i stedet å presse kineserne i dette spørsmålet på G20-møtet. (©NTB)