Vinneren steg 20 prosent

Etter en nervøs onsdag endte Oslo Børs til slutt med oppgang. Yara ble dagens nest mest omsatte aksje.

Børsen. Foto: Berit Roald / SCANPIX
Børs

Etter en nervøs morgen og vinglete formiddag endte hovedindeksen på Oslo Børs onsdag opp 0,64 prosent til 395,12. Det ble omsatt aksjer og verdipapirer for 5,93 milliarder kroner.Statoil steg 0,47 prosent til 126,30 kroner, og ledet dermed an blant de mest omsatte med en omsetning på 1.088 millioner kroner.Oljeprisen steg Oljeprisen steg fra start onsdag, og fortsatte opp etter at USA slapp nye oljelagertall. Brent for levering i desember ble ved børslutt omsatt for 83,16 dollar, opp 2,53 prosent inneværende døgn. WTI-oljen var opp 2,25 prosent til 82,0 dollar.Ferske tall for de amerikanske oljelagrene viste en økning med 0,7 millioner fat i uken som sluttet 15.oktober.Medvind for tungvekterne Det er mest blått å skimte blant de 25 mest omsatte aksjene onsdag. Statoil, Yara, Seadrill, Norsk Hydro og REC var blant de tunge aksjene som endte dagen med oppgang.Yara var den nest mest omsatte aksjen og sluttet opp 2,52 prosent til 288,10 kroner. Forklaringen ligger hovedsakelig i at både Deutsche Bank, Credit Suisse, Nordea Markets og Fondsfinans hevet kursmålet for Yara .Seadrill steg med 1,53 prosent til 178,70 kroner. Tidligere på dagen varslet Argo Securities at de kutter sin anbefaling på aksjen fra nøytral til reduser.- Jeg har vært positiv til Seadrill-aksjen hele veien, men nå mener jeg at aksjen har gått for mye. Riggene til selskapet prises på over en milliard dollar, noe som er for høyt når du kan bygge nye for mellom 550 og 600 millioner dollar, sier analytiker Janne Kvernland i Argo Securities til TDN Finans.Norsk Hydro ender opp 0,94 prosent til 36,50 kroner, mens Telenor slutter opp 0,84 prosent tiil 89,60 kroner. Sistnevnte inngår i Terra Markets favorittaksjer . Onsdag morgen sa meglerhuset at "mens sammenlignbare selskaper har steget de siste ukene, har Telenor falt i kurs. Telenor fremstår nå som billig, både på en absolutt basis og relativt til bransjen.Aker Solutions endte opp hele 3,60 prosent til 84,75 kroner.Fredriksen-selskap får svi Men også noen av de store opplevde motvind onsdag. Frontline, DnB NOR, Marine Harvest, Prosafe, Schibsted, Golden Ocean Group, Questerre og Tomra er 8 av de 25 mest omsatte som falt.Frontline endte ned 3,45 prosent til 156,50 kroner. Tidligere i dag formelig raserte meglerhuset Pareto kursmålet på Frontline. Paretos tidligere mål på John Fredriksen-aksjen var 250 kroner. Det kursmålet på Frontline lyder på 105 kroner. Det er en nedjustering på hele 58 prosent.Analytiker Martin Korsvold mener fjerde kvartal kommer til å skuffe markedet og venter nedrevidering av konsensus mot slutten av året.DnB NOR endte ned 0,55 prosent til 80,45 kroner, Marine Harvest falt 0,53 prosent til 5,62 kroner, Prosafe falt 0,21 prosent til 36,90 kroner, mens Schibsted endte ned 1,27 prosent til 154,50 kroner.Golden Ocean Group falt med 1,07 prosent til 8,32 kroner, mens Questerre endte ned 1,45 prosent til 9,50 kroner og Tomra til 35,60 kroner sluttet ned 1,11 prosent.Flere børsvinnere Dagens børsvinner ble Photocure. Selskapet steg fra morgen av på nyheten om ny kontrakt. Aksjen sluttet opp hele 20,10 prosent til 45,40 kroner.Deretter fulgte Rocksource med en oppgang på 14,10 prosent til 2,67 kroner, Origio endte opp 9,27 prosent til 15,90 kroner, Oslo Axess-selskapet Transeuro Energy Corp steg 8,69 prosent til 25 øre og Funcom spreatt opp 6,12 prosent til 3,64 kroner.På den andre siden av skalaen finner vi Green Reffers og Flex LNG som slutter ned henholdsvis 20 og 13,94 prosent.Q-Free falt 11,47 prosent til 16,20 kroner. Tirsdag kveld sendte selskapet ut skuffende guiding for 3.kvartal, og varslet et driftsresultat på minus 115 millioner kroner.Også Aqua Bio Technology og Camposol Holding skuffet og endte ned 7,40 prosentMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs