Wall Street på stedet hvil

Det var marginale opp- og nedganger da de amerikanske børsene stengte fredag.

Foto: Scanpix(AP Photo/Richard Drew

Det amerikanske aksjemarkedet hadde en ujevn start fredag. Resultat- og makrotall gjorde sitt til at de amerikanske børsene sluttet nær sagt uforandret.Dow Jones Industrial Average sluttet opp 0,04 prosent til 11.118,49. S&P 500 sluttet ned 0,04 prosent til 1.183,26. Nasdaq forble uforandret på 2.507,41.Aluminiumsgiganten Alcoa og IT-selskapet IBM bidro til å sende Dow Jones opp. Aksjene sluttet opp henholdsvis 3,8 prosent og 1,9 prosent.Også Microsoft steg med 1,4 prosent etter at selskapet slo analytikernes forventninger, og leverte et resultat per aksje på 0,62 dollar, mot ventet 0,55 dollar.Oljeselskapet Chevron skuffet analytikerne da det la frem et resultat pr aksje på 1,87 dollar, mot ventet 2,15 dollar. Aksjen var ned 2,2 prosent ved børsslutt.Bruttonasjonalproduktet i USA økte med 2,0 prosent i tredje kvartal (årlig rate). Det var ventet en økning på nettopp 2,0 prosent. I andre kvartal steg BNP med 1,7 prosent.Det private forbruket økte med 2,6 prosent, BNP-prisindeksen økte med 2,3 prosent i kvartalet, mot ventet 1,8 prosent.Nå avventer markedet FEDs rentemøte neste uke.Det ble omsatt 1,0 milliard aksjer på New York Stock Exchange, mot 1,2 milliarder aksjer på Nasdaq.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.